Ağustos’ta IŞİD’in elinden geri alınan Musul barajına yakın bir bölgede IŞİD’in gerçekleştirdiği bomba yüklü tanker saldırısı nedeniyle peşmergeye bağlı Zerevani Tugayları'ndan, aralarında komutan yardımcılarından Tuğgeneral Sefer Herki'nin de bulunduğu 20 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.
IŞİD ANİDEN SALDIRDI

KDP'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw kanalının haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye’nin Türkiye sınırında yer alan Kürt kasabası Kobani’de (Ayn el Arab) IŞİD’e karşı savaşan YPG güçlerine destek olmak için peşmerge güçleri göndereceği yönündeki açıklamasından saatler sonra, IŞİD Irak Kürtlerine ani saldırılar başlattı.

Rudaw, IŞİD’in ani saldırısı sonucunda Erbil’e yakın olan Güver bölgesine kadar geldiğini, ancak alarm durumuna geçen Kürt güçlerinin müdahalesi ile IŞİD'in bölgeden püskürtüldüğünü belirtti.

SALDIRI TÜRKMEN BÖLGESİNDEN BAŞLATILDI

Bölge sorumlusu Mahmut Sengavi’nin Rudaw’a aktardığı bilgilere göre, IŞİD, saldırılarını Kürt bölgesinin güneybatı sınırında yer alan ve geçen hafta saldırıya da uğrayan Türkmen bölgesi Kara Tepe’den başlattı. Peşmerge güçlerinin bu saldırıyı da püskürttüğünü söyleyen Sengavi, çatışmalarda 3 peşmergenin öldüğünü ve yaralıların da olduğunu belirtti.

Sengavi, ellerine ulaşan IŞİD ile ilgili istihbarat bilgilerinin yetersiz kaldığını ve IŞİD’in saldırılarını değişik noktadan başlatması nedeni ile peşmerge güçlerinin o saldırılara hazırlığını etkilediğini ifade etti.

BİNLERCE KİŞİ GÖÇ ETTİ

AFP haber ajansı, IŞİD’in peşmerge kontrolündeki Kara Tepe bölgesine yaptığı saldırı sonucu 10 kişinin öldüğünü ve bölgenin 9 bin kişilik nüfusunun en az yarısının göç etmesine neden olduğunu söyledi.

AFP’ye göre, Kara Tepe sakinleri IŞİD’in kuşatmasından endişeli olduklarını ve kasabalarının yaklaşık iki ay IŞİD kuşatmasında kalan Türkmen bölgesi Amirli’ye dönüşmesinden korktuklarını söyledi.