Kürdistan Bölgesi Diyanet işleri Bakanlığı Sözcüsü Merivan Nakşibendi, Rûdaw’a verdiği demeçte, ellerine geçen bazı bilgileri paylaştı. Nakşibendi, dün, cuma namazından sonra IŞİD örgütünün 5 Kürt mensubunu “ihanet”le suçlayarak öldürdüğünü haber aldıklarını belirtti.
 
Geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günleri Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) savaş uçaklarının bombardımanı sonucu örgütün yönetici dahil çok sayıda mensubunun öldürüldüğünü hatırlatan Nakşibendi, “Terörist örgüt, Kürt mensuplarını, Kürdistan Güvenlik Güçleri’ne bilgi sızdırmakla suçlayarak öldürmüş” dedi.
 
Örgütün, Kürt mensuplarına güvenmediğine dikkat çeken Diyanet İşleri Bakanlığı Sözcüsü, “Daha önce Mahmur, Güver ve Celavla savaşlarında Kürtler’i, Kürt mensuplarının yanında kurşuna dizmişler” bilgisini verdi.
 
Nakşibendi ayrıca, IŞİD’in, içindeki Kürt birliklerini dağıttığını ve Kürtçe konuşulmasını yasakladığını da öğrendiklerini kaydetti.
 
Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren örgütte, dünyanın çok sayıda ülkesinden eleman bulunuyor.
 
İngiltere’de yayınlanan TheTelegraph gazetesi, Suriye ve Irak'ta, IŞİD terör örgütü saflarında 70 ülkeden 11 bin kişinin yer aldığını yazdı.
 
Müslüman ülkeler içinde örgüte en çok katılım Tunus ve Suudi Arabistan’dan olurken, Türkiye 400 kişiyle 4’üncü sırada yer alıyor.