Halep’in Kobani kentine yoğun saldırılarda bulunan IŞİD terör örgütünün Kobani’nin içlerine kadar ilerleyerek kenar mahallelere girdiği öğrenildi. 
PYD’nin IŞİD’in kentin kontolünü ele geçiremeyeceği açıklamalarına rağmen Kobani kentinin kenar mahallelerine kadar girdiği öğrenilen IŞİD terör örgütüyle Kürt gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Ajanslardan alınan bilgilere göre, Kobani’de silahlı güçlerini kentin doğu ve güneydoğu bölgelerine yerleştiren terör örgütü IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman şiddetlenen sokak çatışmalarının yaşandığı öğrenildi.

Akşam saatlerinde saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD militanlarının havan topları atarak saldırdığı kenti sivillerin tamamen boşalttığı öğrenilirken, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda akşam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililerin de kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdiği gelen bilgiler arasında.

Bu arada Türkiye’den Kobani’ye geçmek isteyen bazı Suriyelilierin sınır kapısında beklediği ve PYD yetkililerinin de bu kişilerin sınırdan geçirilmemesi yönünde talepleri olduğu öğrenildi.