Türkiye'nin örgüte yönelik hava saldırıları karşısında henüz bir açıklama yapmadı.

SALDIRILARA YER VERMEDİLER

BBC Türkçe'nin haberine göre terör örgütüIŞİD'in radyosu El-Bayan'ın haber bülteninde hava saldırılarından bahsedilmedi. IŞİD'e yakın medya sitelerinde de saldırılara yer verilmedi.

TÜRK ASKERİ ATEŞ AÇTI İDDİASI

Bununla birlikte örgüte yakın haber ajansı önceki TSK ile IŞİD arasında Kilis'te yaşanan çatışmayla ilgili haberler yayımladı. Ajansın haberinde Türk askerlerinin IŞİD'in sınır devriyelerine ateş açtığı savunuldu. Bir diğer haberde ise Türk ordusunun sınırın Suriyetarafındaki Ayaş köyünün kontrolünü ele geçirdiği iddialarının doğru olmadığını belirtti.

SURUÇ SALDIRISINI DA ÜSTLENMEDİ

IŞİD, 20 Temmuz'daki Suruç saldırısını da üstlenmedi, ayrıca saldırıdan bugüne kadarki yoğun Gündem hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin ikinci sayısının 21 Temmuz'da yayımlanması dikkat çekici bulunuyor. İnternet üzerinden yayınlanan derginin yeni sayısında, ilk sayıdan farklı olarak Türkiye'ye yönelik tepki var.

IŞİD'in Türkçe yayın yapan www.darulhilafe.com adlı internet sitesi ise birkaç hafta önce duyuru yayınlayarak Türkiye'nin kendilerine yönelik baskı ve engellemelere devam etmesi halinde, ülkeyle farklı bir sayfa açacakları tehdidinde bulunmuştu.