Ukrayna’nın başkenti Kiev’de öldürülen ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toprağa verilenh Cevdet Emir Şaşmaz cinayeti ile ilgili detaylar olayın korkunç yüzünü ortaya çıkartıyor.


Şaşmaz ile birlikte öldürülmeden önce Ukrayna’ya gittiği ve o gecede yanında olduğu belirtilen model Vijdan Vatansever’in Atatürk Havalimanı’nda verdiği ifadesi ortaya çıktı. Vatansever’in anlattığına göre cinayeti Rus mafyasının elemanı olan Tarkan isimli bir Türk genci işlemiş. İfadelere göre cinayet sırasında Tarkan ile Cevdet Şaşmaz boğuşurken Vijdan ve kız arkadaşı Sevinç sadece izlemekle yetiniyor. Geceyi cesetle birlikte geçiren Vijdan Vatansever daha sonra Tarkan ile Kiev’de bir pastanede kahvaltı yapıp bir alışveriş merkezine geçiyor.

İşte Vatansever’in polise verdiği ürperten ifadelerin detayları:

‘VİP’ araçla karşıladılar

 Arkadaşım Sevinç, ben ve Cevdet Kiev’e gidecektik. Uçak biletlerimizi alıp havalimanına gittik. Uçağa binmeden önce Cevdet bizi orada Tarkan isimli bir şahsın karşılayacağını söyledi. Bir saatlik gecikme ile uçağımız Kiev’e indi. İndiğimizde Tarkan ve VİP bir araç bizi bekliyordu. Kimse adres tarif etmemesine rağmen şoför bizi bir eve götürdü. Ev şehir dışında ıssız bir mahaldeydi. Görünüşü çok eskiydi. Eve girdikten sonra alt kata indik.

‘Rus mafyası istiyormuş’

Peşimizden Tarkan geldi. Ben Cevdet ile çift kişilik yatakta yatarız diye düşünüyordum. Arkadaşım Sevinç’e koltukta yatmasını söyledim. Bu sırada Tarkan yanımıza geldi ve Cevdet’i bir süreliğine bir yere götüreceğini söyledi. Cevdet gitmek istemedi. Tarkan çantasından büyükçe bir bıçak çıkararak Cevdet’in boğazına sarıldı. Cevdet ona ne yapmak istediğini sordu. Tarkan tecavüz ettiği bir kız yüzünden Rus mafyasının onu istediğini söyledi ve ‘benimle geleceksin’ dedi. Boğuşmaya başladılar. Arkadaşımla çok korktum, olayı sadece izledik. Tarkan, Cevdet’in boğazını kesti. Üstümüze kanlar fışkırdı. Tarkan bizi kelepçeledi. Biz korkudan bir hamle yapamadık. Sabaha kadar ceset ile birlikte bodrum katında bekledik.

‘Tarkan’la kahvaltıya gittik’

Daha sonra Tarkan ile birlikte çay kahve içip kahvaltı yaptık. Tarkan bizi tehdit edip olanları kimseye anlatmamamız gerektiğini Rus polisinin kendi adamları olduğunu söyledi. Oradan bir alışveriş merkezine gidip yeni kıyafetler aldık ve Türkiye’ye geldik. Tarkan, Cevdet’i öldürdükten sonra onun tüm eşyalarını, kanlı yüzüğünü bile aldı. Yanımızda 30 bin lira para vardı onu da çantasına koydu.

Borç yüzünden işkence görmüş

Cevdet Şaşmaz hakkında ortaya atılan yeni iddialara göre Nazlı Hamarat babasından kalan tüm mal varlığını satarak eşine 1 milyon dolar sonrasında eşi Şaşmaz Ukrayna’ya gitmeden önce yine 250 bin dolar daha borç para verdi. Emir Cevdet Şaşmaz, Nazlı Hamarat’ın sermayesiyle annesi adına Edirne’de otel ve ilk eşinden olan oğluna da arsa satın aldı. Ayrıca Nazlı Hamarat’ın yakın arkadaşı Sabri Beyhan’ın da Emir Cevdet Şaşmaz’a 100 bin dolar ödeyerek bir madene ortak oldukları ortaya çıktı. Ancak Emir Şaşmaz’ın madene ortak olmadığını düşünen işadamı Sabri Beyhan, Emir Cevdet Şaşmaz’dan parasını geri istedi. Şaşmaz da havaalanındayken arkadaşına bir video gönderdi. O videoda parasını geri ödeyeceğini söyledi. Yine iddialara göre Emir Şaşmaz’ın daha önce de bazı kişilerden aldığı borcu geri ödemediği için sıkıştırılıp işkence gördüğü, karnında yara izlerinin olduğu öğrenildi