Polis tarafından bir depoya yapılan operasyonda, 9 şişme büyük bot, çok sayıda can yeleği, cep telefonu, güneş gözlüğü ve kadın iç çamaşırı ele geçilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların baskın anında, "Ne yaptık sanki biz terörist miyiz?" dediği öğrenildi.

BİN ADET CAN YELEĞİ ELE GEÇİRİLDİ 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından insan kaçakçılarının ölüm tuzağına büyük darbe vuruldu. Kaçakçıların Suriyeli ve Iraklı mültecileri Avrupa’ya kaçırmak için çok sayıda şişme bot ve can yeleği temin ettiği ihbarını alan polis alarma geçti. Yaklaşık 1 aylık teknik ve fiziki takip yapan polis, kaçakçıların yurt dışından ithal ettiği malzemeleri Avcılar’da bir depoda sakladığını tespit etti. Tespit üzerine operasyon için düğmeye basan polis ekipleri, gece yarısı belirtilen adresteki depoya baskın yaptı. Yapılan baskında polis, 9 şişme büyük bot, yaklaşık bin adet can yeleği, 2 bin 600 adet tek kullanımlık cep telefonu, 25 bin adet sahte güneş gözlüğü ve 10 bin 200 adet kadın iş çamaşırı ele geçirdi. Baskında ise olayla ilgili 4 kaçakçı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birisinin, “Ne yaptık biz terörist miyiz?” dediği öğrenildi.
ÇİN MALI BOTLARIN BAZILARI PATLAK ÇIKTI 
Ele geçirilen malzemelerin Çin’de imal edilerek, İran yoluyla Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine buradan ise İstanbul’a getirildiği öğrenildi. Kumkapı’da bir depoda sergilenen botların 20 kişilik olduğu, ancak 70 kişinin bindirildiği bildirilirken, depoda şişirilmeye çalışılan bazı botların patlak olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şahısların sorgularının devam ettiği olayda, polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.