Kırmızı plaka peşinde değilim. Böyle bir derdim yok. Grup başkanvekilliğini bırakacağım merak etme" ifadelerini kullandı.Ortada bir yenilgi var, bir hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm olmak, çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır" -"Matematik ters davranışlar, daha birinci turda çatı adayla gitmek, katılımın düşeceğini ön görememek, siyaseten cahilliktir. Aday kiminle belirlendi? Bunu öğrenmek benim de kamuoyunun da CHP'lilerin de hakkıdır. Bunları öğrenmek istiyorum"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisindeki kurultay tartışmalarına ilişkin, "Ortada bir yenilgi var, bir hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm olmak, çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır" dedi.

 İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'deki kurultay tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Türkiye'nin kutuplaştığını, kamplaştığını ve diktatörlüğe doğru hızla ilerlediğini, CHP'nin ise bu ortamda derde derman olamadığını, AK Parti'nin oluşturduğu gündemde savrulup gittiğini söyledi.

 Bu eleştirilerini partisinin yetkili organlarında yaptığını ancak artık bu tavrın bir yararının olmadığını düşündüğünü ifade eden İnce, karar organlarının işlevini yitirdiğini savundu.

 İnce şöyle devam etti:

 "CHP'nin üst organlarında bu konuşmaları yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu organlar dayanışma, istişare etme, ortak aklı ortaya çıkarma, karar alma organı olmaktan çoktan çıkmıştır. Bu organları Sayın Genel Başkan'ın kimlerle aldığı belli olmayan kararlarını, onay makamı haline gelmiştir. Bu organlarda itiraz söz konusu değildir, sadece onay makamıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 130 milletvekilinden, 81 il başkanından, 60 parti meclisi üyesinden hiçbiri Sayın adayı önermemiştir. Ve hiçbirinin de bu adaydan haberi yoktur."

 Eleştirilerinin cumhurbaşkanı seçiminin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişiliği ile ilgisi olmadığını vurgulayan İnce, Türkiye kuşatılırken CHP'nin ortak aklı kullanmadığı, organlar çalışmadığı için yanlış karar verdiğini söyledi.

  -"Seçmen sandığa tıpış tıpış değil koşarak gitmelidir"

 İtirazlarından birinin cumhurbaşkanı adayının belirleniş biçimi olduğunu belirten İnce, partisinin üç grup başkanvekili bulunduğunu, kendisinin İhsanoğlu'nun adaylığını televizyondan öğrendiğini, bu durumun milletvekilleri ve diğer yöneticiler için de geçerli olduğunu aktardı.

 İhsanoğlu'nun CHP'nin önemli bir bölümü ile kan uyuşmazlığı olabileceğinin düşünülememesine de itirazı olduğunu kaydeden İnce, "Üçüncü itirazım sandığa gidiş heyecanı yaratmak, motive etmek yerine 'tıpış tıpış gideceksiniz' diyerek halkla inatlaşmaktır. Seçmen sandığa tıpış tıpış değil koşarak gitmelidir. Bunu yaratmak da parti yöneticilerinin başta da sayın Genel Başkan'ın işidir" diye konuştu.

 Çatı aday formülünü de eleştiren İnce, "Birinci turda bir çatı aday göstermek, matematik bilimine ters düşmektir. Bu kadarcık küçük bir matematik bilgisinin olmamasını doğrusu yadırgıyorum" dedi. Kendisinin ilk turda birden fazla aday gösterilmesini önerdiğini anlatan İnce, bu yolla katılımın artırılmasının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda kazanmasının engellenebileceğini ileri sürdü.

 İnce, şunları kaydetti:

 "Matematik ters davranışlar, daha birinci turda çatı adayla gitmek, katılımın düşeceğini ön görememek, siyaseten cahilliktir. Aday kiminle belirlendi? Bunu öğrenmek benim de kamuoyunun da CHP'lilerin de hakkıdır. Bunları öğrenmek istiyorum.

 Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti. Olabilir, siyasette risk almak vardır. Bu risk nedir? Bu risk karşılığında ne olacaktır? Şimdi ben söylüyorum; bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm olmak, çözüm üretmektir. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır."