Yangın, saat 02.00 sıralarında, Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammedi Camisi'nde meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Esenyurt ve Avcılar İtfaiye ekipleri imam odasında başladığı tespit edilen yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucu imam odası, cami kütüphanesi ve minber zarar gördü. Yangın sonrasında cami içerisinde ve kütüphane bölümünde büyük maddi hasar oluştu. 
 

 
Caminin kundaklandığı iddia ediliyor. Kimliği belirsiz kişilerin merdiven dayayıp içeriye girdiği ve kütüphane bölümünü ateşe verdiği iddiası da var.
 
10 GÜN ÖNCE BİR KİŞİ GELİP TARTIŞMIŞ
 
Cami imamı Hamza Aydın, 10 gün  önce bir kişinin gelerek kendisi ile tartıştığını belirterek, "Gelen kişi sakallı  genç biriydi. Siz Caferisiniz, taşa tapıyorsunuz, halifelere hakaret ediyorsunuz  dedi. Ben böyle bir şey olmadığını söyledim. Tartışınca açık bir şekilde beni  tehdit etti. Sizi yok edeceğiz, size şeriatı uygulayacağız dedi. Emniyete gidip  şikayetçi oldum. Güvenlik kameraları çalışmadığından elimizde görüntü yoktu, bir  şey yapamayız dendi. Bu gece de gelip camı kırıp içeri girmişler. İmam odasında  bulunan kitapları yakmışlar. Birçok dua kitabı, Kuran-ı Kerim yanmış. Bu nasıl  insanlık bu nasıl Müslümanlık" diye konuştu.