Darbe girişiminin ana üssü olan Akıncı'da, Ankara Başsavcılığı'ndan bir başsavcıvekili ile 5 savcının 7 gündür yürüttüğü incelemede çok çarpıcı tespitlere ulaşıldı.Çoğu üst düzey rütbeli 98 darbeci askerin içindeki tek sivil olan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün de hava üssüne giderek Gülen'in talimatlarını darbecilere ilettiği ve darbe fetvası verdiği öğrenildi. Başsavcılık kaynakları, Öksüz'ün PDY/FETÖ'nün kara kutusu ve askeri havacılık imamı olduğu, Gülen'in 'darbe fetvası'nı askerlere ilettiği, darbe gecesi Gülen'e gelişmeleri aktardığı iddialarını gündeme getirdiler. Öksüz, "Tarla bakmaya gitmiştim" diyerek ifade verdikten sonra serbest bırakılmış, hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldığında ise kayıplara karışmıştı.

BENİ DE REHİN ALDILAR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ise rehin alındıktan sonra Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un bulunduğu odaya götürüldüğü belirlendi.Akar'a, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim" dediği belirtilen Tuğgeneral Hakan Evrim'in ise ifadesinde, savaş uçaklarına bomba ve mühimmat yüklenmesi talimatını kendisinin verdiğini kabul ettiği öğrenildi. Tutuklanan Evrim, "Harekât komutanlığından bana 'PKK'ya yönelik iç güvenlik harekâtı var, uçakları hazırla' talimatı aldım. Daha sonra saat 23.00 sıralarında beni de rehin aldılar. Zorla bana istediklerini yaptırdılar. Saat 23.00'ten sonra önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ardından da diğer kuvvet komutanlarını getirdiler. Akın Öztürk'ün de hava üssüne geldiğini, biraz konuştuklarını, ardından ayrıldığını biliyorum" dedi.
ODAYA AKAR GETİRİLDİ
Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un ise Üs komutanı Hakan Evrim'i ziyarette gittim. Kardeşim Ankara'da oturuyordu, hafta sonunu kardeşimin yanında geçirecektim" diye ifade verdiği öğrenildi. Savcılığın, "Saat 14.00'te gitmenize rağmen darbe girişimi saatinde üste ne yapıyordunuz?" sorusuna ise tutuklu Tümgeneral Selçuk, "Sohbet uzadı" yanıtını verdi. Akar'ın hava üssüne getirilişini de anlatan Tümgeneral Selçuk, "Ben ve Hakan Evrim'in bulunduğumuz odaya Hulusi Akar getirildi. Yüzünde yara vardı, odada televizyondan olayları izledik. Akın Öztürk de sonra geldi, diğer kuvvet komutanlarının da getirildiğini gördüm." dedi.
İlahiyatçının darbe fetvası verdiği ortaya çıktı