Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında öğretmenlerin de olduğu 24 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün gizli yazışma  programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen ve ayrıca "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte  finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek" suçlarından  yargılanan 24 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Sanıklardan T.K, başka bir  cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.
 
T.K, 18 yıllık öğretmen olduğunu ve mesleğine terörün en şiddetli  olduğu yıllarda Bingöl'de başladığını, FETÖ/PDY veya başka bir terör örgütüyle  bağlantısının olmadığını iddia ederek, "80 gündür her sabah kalktığımda bu  darbeyi yapanlara, emir verenlere, FETÖ örgütüne lanetler ediyorum." dedi.
 
Evinde bulunan 1 dolarların sorulması üzerine T.K, onların bir kısmını  eşinin akrabalarının düğününde kullanmak üzere aldığını, diğerlerinin ise  kayınpederine ait paralar olduğunu, aralarında 100 ve 50'lik dolarların da  bulunduğunu ileri sürdü.
 
Polislerle toplantılar yaptığı iddia edilen öğretmen S.Ş. de polisleri  halı saha maçlarından tanıdığını ve onlarla toplantı yapmadığını savundu.
 
Mahkeme başkanının "Toplantılarda Fetullah Gülen'in atletini koklattın  mı?" diye sorması üzerine S.Ş, böyle bir davranışının olmadığını söyledi.
 
Mahkeme başkanının, bazı tanık polislerin, "2012 yılında Sami hoca  diye biri toplantının sonunda çantasından bir atlet çıkardı. 'Bu Fetullah Gülen  hocaefendinin atleti' diye gösterdi ve koklatmak istedi." şeklindeki ifadelerini  okuması üzerine S.Ş, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını savundu.
 
Duruşmanın sabahki kısmında savunmaları alınan öğretmenler, örgütün  gizli yazışma programı ByLock'u kullanmadıklarını, kapatılan Bank Asya'daki  hesaplarını, işlemlerde kolaylık sağlanması, aidat parası alınmaması ve faiz  hassasiyetleri nedeniyle açtıklarını iddia ederek, tahliyelerini talep etti.
 
Kırşehir'de farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda aralarında  öğretmenlerin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 25'i  tutuklanmıştı. Tutuklulardan biri ilk duruşmanın sonunda tahliye edilmişti.