Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan iddialar hakkında yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hazırlanan ve Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekede, Özkök’ün 1 yıldan 4 yıla hapsinin istendiği belirtilmişti. A Haber kanalı ise Özkök'ün savcı tarafından ifadeye çağrıldığı ancak Hürriyet yazarının yurtdışına gittiğini iddia etti. Habere tepki gösteren Özkök, Savcılığa seslendi ve "Dediğim gibi uygun görür, davayı da açabilirsiniz. Ama en ağırıma giden, ifade vermekten kaçmışım veya umursamamışım gibi bir ifadeniz oldu. Aradan geçen süre içinde ifadeye çağrıldığıma dair hiçbir bilgi bana ulaşmadı. Bunu bilmenizi isterim." dedi.

İşte Özkök’ün bugün Hürriyet Gazetesi'nde okuyucu ile buluşacak olan yazısında yer alan o bölüm:

BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, bir yazımda Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğim iddiasıyla hakkımda 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke hazırlamış.

Dün A Haber kanalında yayınlanan habere göre, beni ifadeye çağırmış ama ben yurtdışına gitmişim.

* * *

Sayın savcı, ben çok önceden planlanmış bir Hindistan seyahati için, yazımın yayınlandığı gün, hakkımda soruşturma açıldığını öğrenmeden gittim.Sadece 2 gece kalıp döndüm.

* * *

Bugüne kadar savcılar ifademe başvurmak istedikleri zaman ya beni aradılar ya avukatlarımız aracılığıyla bize davet yolladılar. Bugüne kadar adalet ne zaman davet etse gittim. O nedenle haberdeki ifadeyi yadırgadım. Hakkımda dava açabilirsiniz. Davayı dosya üzerinden de açabilirsiniz. Bu yazıdaki kastımın ne olduğunu kendim yazdım. Son olarak Beyaz TV’deki programda anlattım.

* * *

Türkiye Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek aklımdan geçmez. Dediğim gibi uygun görür, davayı da açabilirsiniz. Ama en ağırıma giden, ifade vermekten kaçmışım veya umursamamışım gibi bir ifadeniz oldu. Aradan geçen süre içinde ifadeye çağrıldığıma dair hiçbir bilgi bana ulaşmadı. Bunu bilmenizi isterim.