İstanbul'da ve bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında, emniyet güçleri çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Eski Ak Partili vekil İdris Naim Şahin, gözaltına alınanlara destek vermek için operasyon sırasında Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasına geldi.

"TAKLA MESELESİNE AÇIKLIK GETİREYİM"

Taklacı İdris olarak anılan Şahin, gazetecilere yapılan operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şahin, "Gelmişken takla meselesine de açıklık getireyim" diyerek taklanın ne olduğunu ve nasıl atıldığını anlattı.

TAKLA ÖRNEKLERİ VERDİ

Takla atmanın birden fazla anlamı olduğunu söyleyen Naim Şahin, "Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne bakıldığında, takla atmanın birkaç anlamı vardır. Araçlar takla atar, sporcular takla atar bir de insanlar birbirlerine olan sevgisini, bağlılığını ifade etmek için takla atar. Ben bugün için diyorum ki bu gidişatın sonunda gerçekten Türk Dil Kurumu'nun "araçlar için devrilmek anlamını ifade eder" dediği takla atma söz konusudur. Hükümet zaten takla atmıştır ama ülkeye ve millete takla attırılmasına hayır diyorum itiraz ediyorum" dedi.

İŞ İSTEYEN VATANDAŞA "TAKLA AT" DEMİŞTİ

2 yıl önce 5 TEDAŞ işçisinin hayatını kaybetmesi üzerine inceleme yapmak üzere Erzurum'a giden İdris Naim Şahin, iş istemek için yanına gelen Mustafa Boğaçayır isimli yaşlı adamdan ilginç bir istekte bulunmuştu. Şahin, kendisine "Sizi gördüğüme çok sevindim Bakanım" diyen adama, "Nereden bileyim sevindiğini, haydi bir takla at da göreyim bakıyım" demişti.