İdris Bal ve İdris Naim Şahin’e yakın bir isimden edinilen bilgilere göre; İdris Bal ve İdris Naim Şahin’in ifşaatlarıyla üst düzey bazı yargı mensupları ile TÜSİAD’ın bazı üyelerine de uzanan geniş çaplı bir operasyon yapılacağı öğrenildi.


FETÖ’NÜN KRİPTO EMNİYETÇİLERİNİ İFŞA ETTİ

FETÖ’nün İdris Bal ve İdris Naim Şahin’i istifa ettirerek parti kurdurup, AK Parti’yi parçalama planının detayları ortaya çıktı. 25 Aralık 2013’te FETÖ baskısıyla partisinden istifa ederek 19 Kasım 2014’te Millet ve Adalet Partisi (MİLAD)’ı kuran İdris Naim Şahin, 17/25 Aralık darbe girişimi sürecinde yaşananları FETÖ davasını yürüten savcılara anlattı. İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanlığı döneminde FETÖ mensubu önemli isimlerle ilgili ifşaatları sonrası 22 Aralık’ta kripto paralel amirlere yönelik yapılan operasyonun önümüzdeki günlerde daha kapsamlı şekilde devam edeceği öğrenildi.

FETÖ TOPLANTILARININ DETAYLARINI ANLATTI

FETÖ’nün baskısıyla 30 Kasım 2013’te AK Parti’den istifa ederek 5 Kasım 2014’te Demokratik Gelişim Partisi (DGP)’yi kuran İdris Bal, FETÖ yapılanmasının ihanet planlarının tüm detaylarıyla ortaya çıkmasından sonra kendi kurduğu partiden istifa ederek FETÖ yapılanması ile ilgili bildiklerini savcıya anlattı. Savcılara paralel yapılanmanın uluslararası bir planın parçası olduğunu anladığını söyleyen İdris Bal’ın, parti kurduğu dönemde FETÖ mensuplarıyla yaptıkları toplantıların detaylarını anlattığı, Gezi’den bu tarafa FETÖ’nün planlarına maddi manevi destek veren kişi ve kuruluşları da ifşa ettiği öğrenildi.

TÜSİADÇI ÖNEMLİ İSİMLER DE GÖZALTINA ALINABİLİR

İdris Naim Şahin ve İdris Bal’ın ifşaatları sonrası Emniyet, yargı ve bürokraside yuvalanan kripto paralelcilere yönelik kapsamlı operasyonların yapılacağı öğrenilirken, özellikle Gezi olayları sırasında dış destekli terör gruplarına destek veren TÜSİAD üyesi önemli isimlere de operasyon yapılabileceği belirtildi. İki İdris’in savcılara verdiği önemli bilgiler sonrası operasyonların, FETÖ’nün şantajıyla hareket ettiği ileri sürülen Aydın Doğan’a kadar uzanabileceği ifade edildi.

AK PARTİ İÇİNDE KRİPTO İSİMLER DE VAR

FETÖ’nün baskısıyla parti kurdurulan iki ismin, AK Parti teşkilatlarında halen görev yapan kripto paralelci isimleri de deşifre ettiği öğrenildi. 17/25 Aralık darbe sürecinde şantaj ve baskıyla AK Parti’yi bölme görevi verilen İdris Naim Şahin ve İdris Bal’ın, darbe sürecinde kendileriyle yapılan toplantılara katılan AK Partili isimlerden bazılarının partide halen önemli görevlerde bulunduklarını anlattıkları da öğrenildi.

İDRİS BAL HABERİ YALANLADI