İdil'de Güvenlik Önlemleri Üst Seviyeye Çıkarıldı


Sokağa çıkma yasağının halen kısmen devam ettiği Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 16 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonların ardından ilçe merkezinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

2 YENİ KARAKOL KURULDU

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için yapılan operasyonda yoğun çatışmaların olduğu Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan ve 300 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu ile Yeni Mahallede 100 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih Anaokulu binalarına 2 yeni polis karakolu kuruldu.






ÖĞRENCİLER NAKLEDİLECEK

Bu okulların bahçelerine yüksek kuleler kuruldu. Polisin daha önce bu mahallelerde yaşanan olayların tekrarlanmaması için sürekli nöbet tutacağı, bu okullardaki öğrencilerin de başka okullara nakledileceği belirtildi.






İLÇEYE 900 POLİS ATANDI

PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarda ilçeye geçici görev ile gelen yaklaşık 1200 polis görev yaparken, bu polislerin yerine, geçtiğimiz günlerde 900 polis atandı. Böylece İdil'de görevli polis sayısı 1200'e çıktı.



4 KONTROL NOKTASI KURULDU

İdil'e girmek isteyenler, 4 kontrol noktasından geçtikten sonra ilçeye alınırken, güvenlik güçleri 24 saat uygulamasıyla hem zırhlı araçlarla, hem de yaya olarak bütün mahallelerde aralıksız devriye görevi yürütüyor.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Güvenlik kuvvetleri özellikle son günlerde yaşanan bombalı araç saldırılarına karşı yoğun önlemler alırken, ilçede 23.00 ile 02.30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

ASFATLAMA YAPILIYOR

İlçede yollardaki parke taşları sökülüp yerine asfalt yapılıyor. Şırnak İl Özel İdaresi tarafından ilçedeki yollar polis kontrolünde asfaltlanırken, yapılacak çalışmalarda İdil'de 37 kilometre yol asfaltlama yapılacak