AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlıyor.
'YENİ DEĞİL, YENİLENMİŞ BİR KABİNE'
Yeni kabineyi değerlendiren Çelik, ''62. hükümette görev alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum öncelikle. Daha önceden devam eden arkadaşımız var ama 3 arkadaşımız kabine dışı kaldı 4 arkadaşımız kabineye dahil oldu. Ben hayırlı olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Ak Parti 2002 Kasım'ından beri aralıksız olarak iktidardadır. Hep tek partiye dayalı hükümetler oldu. Aslında buna yeni bir kabine demek pek doğru olmayabilir yenilenmiş bir kabinedir. Ama başbakan değişince o hükümet teknik olarak yeni bir hükümettir'' dedi.


'HAYATİ YAZICI'YA ŞAŞIRDIM'
Yeni kabineyi değerlendiren Çelik, 61. hükümetin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:

''Gelenlerden şaşırtan veya sürpriz olan bir isim olmadı ama ben Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını ifade etmek isterim. Tabi hangi münazaralarla karar verildi ben iç yüzünü bilmiyorum.''

-Sizi şaşırtan bir isim oldu mu?

Gelenlerden şaşırtan bir isim olmadı ama ben Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını ifade etmek isterim. Tabi hangi münazaralarla karar verildi ben iç yüzünü bilmiyorum. İşini çok ciddiye alan pratik çözümleri olan, ticaret erbabına çok yakın olan bir isim.

-Sayın Beşir Atalay?

Hocam deriz biz kendisine. Beşir hoca hep kabinede olmuş bakanlardan birisidir. Beşir bey soğukkanlılığıyla ve abi pozisyonuyla gerçekten hepimizin üzerine hakkı olan ve partide önemli hizmetleri olan bir insandır. Eski başlayanların hepsi değişiyorsa Ali Babacan da değişebilirdi diye sorulabilir. Sayın Babacan bakan olduğu zaman 33 yaşındaydı. Sayın Babacan hem iç hem dış piyasaların ekonomik istikrarın sembol isimlerinden birisi olarak kabul ettiği bir bakan. Elbette ekonomi gemisinin süvari kaptanı sayın Başbakandı. Ama hiç şüphe yok ki ekonominin çarkçı başı Ali Babacan'dı.

-Maliye Bakanı da değişmedi...

Ekonomide hiçbir şey değişmedi. Bundan sonrada ben inanıyorum ki biz Beşir hocanın ilmi birikiminden, kişiliğinden onun tecrübelerinden partinin en üst düzeyde yararlanacağına inanıyorum.