HSYK'nın atama ve terfi kararlarını alan 1. Dairesi 17 Aralık yolsuzluk operasyon emrini veren savcı Zekeriya Öz'ün görevinden alınarak Bakırköy adliyesine atanmasını kararlaştırdı. Atama kararı kurul başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzalaması durumunda yarın gerçekleşecek.
ZEKERİYA ÖZ'E SÜRPRİZ ATAMA

HSYK 3. Dairesi savcı Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Turan Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme toplantısı gerçekleştirmiş ve iddiaların incelenmesine karar vermişti. Ancak bugün sürpriz bir gelişme daha yaşandı.
Atama ve terfi görüşmelerini yapan HSYK 1. Dairesi toplandı. Alınan bilgiye göre 17 Aralık yolsuzluk operasyonu savcısı Zekeriya Öz görevinden alınarak Bakırköy adliyesine atandı.

BOZDAĞ ONAYLARSA ATAMA YARIN GERÇEKLEŞECEK

Atama kararı, kurul başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdoğ'ın imzalaması durumunda yarın gerçekleşecek. Tayin yazısına, HSYK'nın 1. Dairesi'ndeki 7 üyeden birkaç ismin imzalamadığı, imzalamakta da direndiği öğrenildi.

ÖZ ATAMAYI DOĞRULADI

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanması ile ilgili olarak DHA'ya konuşan Zekeriya Öz, atamayı doğrularken, bundan başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.