Yeni HSYK’nın “Tasfiye kararnamesi”yle 784’ü adli, 104’ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yeri değişti
Kararname HSYK internet sitesinden de açıklandı.. HSYK yetkilileri Hürriyet Dünyası’na kararnamenin küçük bir bölümünün mazeret ve 144 Yargıtay üyeliğine yapılan seçim nedeniyle boşalan yerlere atamayı da kapsadığını bildirdiler.

CEMAAT ADAYI, DİNK VE BALYOZ HAKİMİ KARARNAMEDE

ANKARA VE İSTANBUL’A VEKİLLER BAŞSAVCI ATANDI

Kararnameyle Yargıtay üyeliğine seçilen Fethi Şimşek’ten boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başsavcı Vekili Harun Kodalak getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Fehmi Tosun atandı. Cemaate yakın bir isim olduğu öne sürülen HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selçuk Sayıldı da İstanbul dışına atandı.

MİT, BALYOZ VE DİNK HAKİMLERİ İSTANBUL DIŞINA
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran savcılardan Sarıkaya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’na, Bayraktar ise Bakırköy Savcılığı’ndan Gaziantep Savcılığı’na atandı. Balyoz Savcısı Hüseyin Ayar, Küçükçekmece savcılığından Samsun Savcılığı’na getirildi. Balyoz Davası Hakimi Ömer Diken, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan, Uşak Hakimliği’ne atandı. Hrant Dink Davası’nın Hakimliğini yapan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz ise Şanlıurfa Hakimliği’ne getirildi.

HSYK YEDEK ÜYESİ ÇETİN TENZİLİ RÜTBE 
Cemaate yakın bir isim olduğu öne sürülen ve adli yargıdan ilk yedek HSYK üyesi olarak 5 bin 319 oyla seçilen Uşak Cumhuriyet Başsavcı Vekili İlker Çetin, tenzili rütbe ile Uşak’ta düz savcılığa atandı.

Cemaatin bağımsız HSYK adayı olduğu iddia edilen ve 5 bin 9 oy alan Yeşim Sayıldı İstanbul Anadolu Hâkimliği’nden Samsun Hâkimliği’ne atandı. Sayıldı’nın eşi Selçuk Sayıldı ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’ndan Samsun Savcılığı’na atandı. Cemaatin diğer HSYK üye adayı olduğu öne sürülen ve 122 oy olan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe de Eskişehir’e düz savcı olarak atandı. HSYK seçiminde aday olup 80 oy alan Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Alaettin Soylu da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.