Daire, 17 Aralık operasyonunu yöneten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün ailesinden 8 kişiyle birlikte Ekim 2013'teki Dubai'de tatil yaptığına ilişkin 78 bin liralık faturayı, operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan Ali Ağaoğlu'nun ödediği iddialarını değerlendiriyor.

SAVCILAR HAKKINDAKİ İDDİALAR DEĞERLENDİRİLECEK
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. 3. dairede yapılacak toplantıda, savcılar hakkındaki iddialar değerlendirilecek.

Ntv'den Gökhan Gerçek'in haberine göre, 17 Aralık operasyonu sonrasında yargıda yaşanan gerilim HSYK'nın gündeminde...

Bugün yapılacak toplantıda, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve 2. soruşturma talimatını veren Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında geçen karşılıklı suçlamalar mercek altında olacak.

Zekeriya Öz ve Mummer Akkaş usülsüz soruşturma yürütmekle suçlanıyor. Turan Çolakkadı ve Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ise soruşturmayı engellemek ve karartmakla suçlanıyor. Bugün, bu iddialar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.

Kurul, ayrıca, Mummer Akkaş tarafından çıkartılan gözaltına listesinin uygulanmadığı iddialarını değerlendirecek. 17 Aralık operasyonu sonrasında göreve getirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un soruşturmayı kararttığı iddiaları değerlendirilecek.

Kurulda Zekeriya Öz'ün "sponsorlukla tatil yaptı" iddiaları da değerlendirilecek.

HSYK'DAN KRİTİK KARAR!
Toplantı sonucunda 5 savcı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme kararı alındı.