Van'ın Gürpınar ilçesinde, evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmalarına ara verildi. 
Aramalarda küçük kızın ayakkabalarına ulaşılmıştı.

Çarşamba günü saat 14.00 sularında evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'a hala ulaşılamadı. İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü arama  kurtarma ekipleri ile UMKE, köy korucuları ve mahalle halkı didik didik her yerde Nehir'i arıyor. Arama çalışmalarına, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına ait  helikopter de havadan destek veriyor. 
 



AYAKKABILARI BULUNDU AMA.
 
Yürütülen çalışmalarda bugün, Aslan ailesine ait eve yaklaşık 300 metre  mesafede küçük Nehir'in ayakkabıları bulundu. Ayakkabıların bulunmasıyla  umutlanan ekipler, çalışmalarını söz konusu bölgede yoğunlaştırdı. Gece aranan yerler tekrar arandı. Bölgedeki metruk evlerde de arama çalışması yapıldı. Ancak bir sonuç alınamadı.
 



HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINDA
 
Hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede küçük kızın bulunması için bölgedeki terk edilmiş yerler, dağlık araziler de kontrol ediliyor. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gün içinde gruplar halinde mahalle  içi ve çevresindeki bütün noktalar tek tek arandı. Yapılan aramalar neticesinde Aslan'ın bulunan ayakkabılarıyla  çalışmalara hız verildi ancak bir sonuç elde edilemedi. 




SABAHA KADAR ARA VERİLDİ
 
Kayıp Nehir'i arama çalışmaları için yoğun çaba sarf eden  ekipler, havanın kararması ve soğumasıyla faaliyetlerine yarın 06.00'ya kadar ara  verdi.