Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da hava sıcaklıklarının geceleri eksi 12 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle kentteki süs havuzları ve göletlerin buz tutması görenleri şaşırtıyor. Buz kesen havada barınmaya çalışan serçe ve güvercinler de binaların saçak aralarına girerek soğuktan korunmaya çalışıyor. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle üşüdüklerini ifade eden vatandaşlar, “Artık kaloriferler bile bizi ısıtmıyor. Havalar eksi 10 derecelerin altına inince epey üşüyoruz. Eksi 30 dereceleri de görüyoruz. Üşüyoruz ama biz Erzurumluyuz mecburen bu soğuğu çekeceğiz” diye konuştular.

YÜKSEKOVA’DA DONDURUCU SOĞUKLAR

Yüksekova’da yaklaşık yarım metreyi bulan kar ve sis, hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında eksi 15 dereceye kadar düştüğü ilçede, aşırı soğuklar ve oluşan sis, sürücüler başta olmak üzere vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle çatılarda 1 metreyi aşan buz kütleleri oluşurken, ilçe merkezinden geçen derenin bir bölümü dondu.

KARS’TA SOĞUK HAVA HAYATI FELÇ ETTİ

Kars’ta son bir haftadır hüküm süren Sibirya soğukları hayatı felç etti. Geceleri eksi 20’yi gören Kars’ta sisin de etkili olmasıyla ağaçlar kırağı tuttu. Sabah saatlerinde soğuk havanın yol açtığı kırağı, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ım Kars ziyaretinde Kars’ın 3G’si olarak tanımladığı “Gar, Gış, Gıyamet”e alışık olan Karslılar, görmeye alışık oldukları bu güzel manzaraların şehre güzellik kattığını ve bu güzelliği herkesin görmesini gerektiğini ifade ettiler.

Öte yandan, Kars’ta gece eksi 20’leri gören termometreler, sabah saatlerinde ise eksi 17’yi gösterdi. Kentte soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği bildirildi.