Kürt halkının desteğini kaybeden terör örgütü PKK, sözde öz yönetim ilan ettiği başta SurSilopiCizre ve Nusaybin’deki hendek zulmünü kronikleştirmeye çalışıyor. Dağ kadrosundan gönderdiği teröristlerin baskısıyla Doğu illerinde sivilleri örgütsel faaliyetlerin içine çekmeye çalışan PKK, bölgede yaşananları kamuoyu nezdinde halk ayaklanması gibi göstermek için yeni taktikler uygulamaya koydu.

BAŞKAN DA VAR

Örgüt, hendek terörüne tepki gösteren Kürtler’den ‘para cezası’ adı altında haraç toplamaya başladı. Sözde “öz yönetim” ilan ettikleri mahallelerde çukurlar kazıp barikatlar kurarak yakıp yıkan PKK’nın zulmüne, HDP’ye oy veren Kürtler de isyan etti. Ancak onlar da tepki gösteren diğer siviller gibi PKK’nın hışmına uğradı. Bölücü örgüt, HDP’ye oy vermiş ya da vermemiş ayırt etmeden, hendek ve barikatlara tepki gösteren Kürtlere, ‘para cezası’na çarptırıldığını içeren tehdit mektubu gönderdi.

KENTİ TERK ETTİ

HDP’li seçmenler dışında DBP’li belediye başkanları da bu şiddeten nasibini alıyor. Örgüt, hendeğe karşı çıkan DBP’li  Derik İlçe Eş Beldiye Başkanı Abdulkerim Erdem’i de ölümle tehdit etti. Can güvenliğinin olmadığını anlayan Erdem, bir süre kentten ayrıldı Teröristler, bu sefer diğer eş başkan Sabahat Çetinkaya’dan destek aldı. Başkan Erdem ise Derik’in teröristlerden temizlenmesinden sonra ilçeye dönebildi.

300 BİN TL İLE AF

Erdem’in makamına geri dönmesi ise HDP’lilerin araya girmesi ve ceza olarak örgüte 300 bin TL haraç ödemesine şartına bağlandı. Nusaybin’de kapatılan bazı hendekleri tekrar kazan PKK/YDG-H’lileri engellemeye çalışan HDP seçmeni A.Y’ye gönderilen tehdit mektubunda da 30 bin TL ‘para cezası’na çarptırıldığı iletildi. PKK’nın evlerini terk edenleri de 12 bin ile 30 bin TL ödemekle cezalandrıdığı belirlendi.

HDP DEMOKRASİYİ KALDIRAMIYOR

Star’a HDP’yi eleştiren açıklama yaptıktan sonra PKK’lıların saldırısına uğrayan ‘Çiyager’ olarak tanınan Kürt şarkıcı Mehmet Karakuş, “Kendi düşüncemi bir sanatçı olarak paylaştım. Demokrasi çerçevesi içinde ben de eleştirimi yaptım. Maalesef demokrasiyi kaldıramayan güçler burada çirkinliğini gösterdi” dedi.  HDP’nin siyasetini doğru bulmadğını hatırlatan  Çiyager, “Eksik ve yanlış gördüğüm şeyleri söylemek zorundayım” diye konuştu. “Artık uyanın kandırılıyoruz. Lütfen herkes bunun farkına varsın diyorum” ifadesini yineleyen Çiyager, kendisine destek veren Kürt sanatçı Şivan Perwer’e de teşükkür etti.