Kadirli ilçesinde eşi ve 5 erkek çocuğuyla yaşayan İsmail Üste, 2011 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Maddi durumu iyi olmayan ve 5 erkek çocuğuyla ortada kalan böbrek hastası anne Elif Üste ise eşinin ölümünden bir süre sonra 2014 yılında böbrek yetmezliğinden dolayı öldü. Anne ve babası ölen Yusuf (23), Emre (21) Yakup (20), Onur (18) ve Ömer Üste (15) hem yetim hem öksüz kaldı.

Anne ve babaları ölmesine rağmen 5 kardeş birbirini bırakmayarak aynı evin içinde birlikte yaşamaya devam etti. Kendisinden küçük kardeşlerine hem annelik hem babalık görevi yapmak ise kardeşlerin en büyüğü olan Yusuf Üste’ye kaldı. Anneleri Elif Üste ölürken oğullarına, “Çocuklarım mutlaka okuyun, okulunuzu bırakmayın. Üniversiteye gidin” vasiyeti üzerine evin büyük çocuğu Yusuf Üste kardeşlerini okutmak için gündelik işlere yevmiyeci olarak gitmeye başladı. Gündelik işlerden kazandığı parayla hem geçimlerini sağlayan hem de kardeşlerine bakan Yusuf Üste kardeşlerinin eğitim öğretim hayatına devam etmesi için liseyi bitirdikten sonra çalışmaya devam etti. Annelerinin vasiyetini yerine getiren çocuklardan Yakup Üste, Erzurum Atatürk Üniversitesi Posta Hizmetleri bölümünü kazanarak üniversiteye gitti. Diğer kardeşi Emre Üste de aynı yıl Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini kazandı. Onur Kadirli Ticaret Lisesi son sınıfa Ömer ise Lise 1. sınıfa geçti.

KARDEŞLERİNİN EĞİTİMİ İÇİN YARDIM BEKLİYORLAR

Hem çalışan hem de kardeşlerine anne ve babalık yapan Yusuf Üste, işten geldikten sonra evde kardeşlerine yemek yapıyor. Mahalle arasında tek katlı bir evde kirada yaşayan 5 kardeş evin gündelik işlerini de paylaşmış durumda. Yemekleri yapmak evin en büyük ağabeyi Yusuf’a bulaşıkları yıkamak ise evin en küçük bireyi Ömer Üste’ye ait. Diğer kardeşler ise evin temizliği ve çamaşır yıkamadan sorumlu. Kardeşlerini okutmak için çalışmak zorunda kalan Yusuf Üste iki kardeşinin üniversiteye gittiğini ve artık maddi olarak onların ihtiyacını gidermeye yetişemediğini belirterek, “Babam ve annem öldükten sonra kardeşlerime ben bakmak zorunda kaldım. İki kardeşim üniversitede diğer iki kardeşim ise lisede okuyor. Üniversitedekiler bu yıl ikinci sınıfa geçtiler. Yemekleri ben yapıyorum bazen komşularımız sağolsunlar yardımcı oluyorlar. Evimiz de kirada oturuyoruz. Ben kardeşlerimiz eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmesi için hayırseverlerden yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.