Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerine ve yurt dışına ulaşım için sunduğu helikopter kiralama hizmeti 'Helitaksi' seferlere başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, helikopter kiralama 'Helitaksi' hizmetinin BURULAŞ helikopter sahasında yapılan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması amacıyla ulaşım hizmetlerine her geçen gün yenilerini eklediklerini belirtti. Altepe, "Bursa’da yine bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor, kentin bir ihtiyacını daha gideriyoruz. Havayolu kullanımında Bursa’yı daha avantajlı hale getiriyoruz" dedi.

BURSA- İSTANBUL HELİTAKSİ İLE 25 DAKİKA

Başkan Altepe, helitaksi uygulamasının kente değer katacağını dile getirerek şöyle konuştu:

"25 dakikada Bursa’dan İstanbul’un istenilen noktasına inmek, iş dünyasının önemli bir talebi ve Bursa’nın da bir eksiğiydi. Artık bu eksik BURULAŞ ile gideriliyor. BURULAŞ’ın helikopter pisti olan heliporttan her gün sabah ve akşam, Kadıköy, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı’na tarifeli seferler yapılabilecek. Bursa’dan Kadıköy’e 300 TL, Beşiktaş’a 325 TL ve Atatürk Havalimanı’na da 350 TL’ye helitaksi ile ulaşılabilecek. Öte yandan Kadıköy ile Beşiktaş arasında 100 TL, Kadıköy ile Atatürk Havalimanı arasında da 150 TL’ye ulaşım sağlanacak. Bursa’dan İstanbul’a ortalama 25 dakika sürecek ulaşım, Skyline’a ait 13 araçlık helikopter filosuyla gerçekleşecek."

İLK UÇUŞ BAŞKAN ALTEPE’DEN

Başkan Altepe, 6 kişilik 13 helikopter ile yolcuların yarım saat içinde İstanbul’un 100 farklı noktasına ulaşabileceğini vurguladı. Sabah ve akşam saatlerinde yapılacak 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplam 4 sefer planlanan tarifeli uçuşların talebe göre artabileceğini ifade eden Başkan Altepe, projenin ikinci ayağında da özel uçuş hizmetlerinin yapılacağını belirtti. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarına özel helikopter kiralama hizmeti de verecek olan BURULAŞ, ulaşımın yanı sıra reklam çekimi, ambulans hizmeti, çevre denetimi ve arama kurtarma hizmetleri için de helikopter kiralama hizmeti sunacak. Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Bursalı iş adamlarının da katıldığı tanıtım toplantısının ardından Başkan Altepe, helitaksi ile ilk uçuşunu gerçekleştirerek, İnegöl’e gitti.