Kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar sürüyor. Cizre İlçesi’ndeki çatışmalar ve patlamalar sürerken, Cizre Emniyet Müdürlüğü’nün arkasına indirilmek istenen askeri helikoptere bugün Nur Mahallesi’nde bulunan PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Saldırı üzerine helikopter ani manevra yaparak inmeden bölgeden uzaklaşırken, çatışmaların Nur, Cudi ile Yasef Mahallesi’nde yoğunlaştığı bildirildi. İlçeye askeri sevkiyata da devam edildi.  Cizre Tank Taburu’nda da ambulanslar hazır bekletiliyor.
 
TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR YERLEŞTİRİLDİ
 
Operasyonlar yoğunlaştığı Nur, Yafes ile Cudi mahallelerinde çok sayıda ev isabet eden mermilerle hasar görürken, ilçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklardan belirlenen hedeflere zaman zaman atışlar yapılıyor. Çıkan çatışmalarda ilçenin üzerinde siyah dumanlar yükselirken, Cizre Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda teröristlerce yapılan roketli saldırılardan dolayı güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.

BARİKATLAR VURULUYOR
 
Hastane bahçesine konuşlandırılan zırh araçlar ve tanklar ile Jandarma özel harekat ile polis özel harekat personeli hastane etrafında adeta kuş uçurtmuyor. Hastanede ise birçok vatandaşın olası saldırı ve güvenlik gerekçesiyle koridorlarda tedavi edildiği belirtildi. Hastane Camisi yakınında konuşlanan bir tanktan da Yasef Mahallesi’ndeki belirlenen barikatlara ateş açıldı.