Bingöl'de, PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan örgütün bombacısı 'Şiwan' kod adlı M.S.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, PKK/KCK'ya kuryelik yapan ve işbirliği içinde olan, aralarında HDP veDBP'li ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Bingöl Valiliği, örgüt kamplarında, el yapımı patlayıcı ve bomba yapımı konusunda eğitim aldıktan sonra 2012 yılında geldiği Türkiye'de güvenlik güçlerine teslim olan 'Şivan' kod adlı PKK'lı M.S.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"2009 yılında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla örgüte katılan, Hakurk kampında basmalı, kumandalı, kablo düzenekli el yapımı patlayıcı, bomba büzenekleri hakkında eğitim alan, 2012 yılında Türkiye'ye geçiş yaparak Bingöl kırsalında örgütün bombacısı olarak faaliyet yürüten, daha sonra örgütten kaçarak İstanbul ilinde güvenlik güçlerimize teslim olan ve sonrasında ilimiz Kiğı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, 26.01.2016 tarihinde Kiğı İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ilimiz M Tipi Cezaevi'ne teslim edilen Şiwan kod adlı M.S.(24) isimli şahsın vermiş olduğu ifadesinde,Adaklı-Kiğı-Yedisu bölgelerinde PKK/KCK terör örgütü adına kurye/işbirlikçi olarak faaliyet yürüten; aralarında Adaklı HDP (Halkların Demokratik Partisi) İlçe Eşbaşkanı, Adaklı DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) İlçe Eşbaşkanı, bir mahalle ve bir köy muhtarının da bulunduğu (Y.D.(32), T.D.(35), S.G.(44), M.K.(41), D.B.(44), A.Ö.(65) toplam 6 kişi, 31.01.2016 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan (Y.D., T.D., S.G., M.K., A.Ö.) isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca "Silahlı terör örgütüne üye olmak, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklanarak ilimiz M-tipi cezaevine teslim edilmiştir. D.B. isimli şahıs ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı