Din düşmanı PKK'nın sadece Doğu illerinde camileri yakmak ve ezanı susturmakla yetinmediği ortaya çıktı. Müftülerin hazırladığı raporda, HDP/DBP'li belediyelerin bin TL maaşla camilere sahte PKK'lı imam yerleştirdiğine dikkat çekildi. Diyanet İşleriBaşkanlığı'na bağlı oldukları ileri sürülen sahte imamların camilerde terör örgütü propagandası yaparak, halkın desteğini tamamen kaybeden PKK'ya yandaş toplamayla çalıştığı da raporda yer aldı. Teröristlerin, gerçek imamları ise tehdit ederek bölgeden uzaklaştırdıkları, gitmek istemeyenlerin evine bomba attıkları ortaya çıktı.


GÖRMEZ'E SUNULDU

Diyanet İşleri Başkanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e sunulan raporda, yaşanan bu süreçte din görevlilerinden hiç birinin örgüt safında yer almadığının altı çizildi. Müftüler, bölge halkının 'camiye gidemesek de ezan sesini duyalım' dediğine de raporda yer verdi.

YOL HARİTASI

Bu tespitler sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Güneydoğu'da görev yapan imam-hatip ve müezzinlerle biraraya gelme kararı aldı. Din görevlilerini dinlemek ve onlara moral-motivasyonvermek amacıyla yapılacak toplantıda, Görmez din görevlilerinden bölgede yaşananlar hakkında bilgi. Terör sonrası bölgedeki vatandaşlara yönelik verilecek hizmetmer için de yol haritası çizilecek.