HDP'lilerin öncülüğünde Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD), "Müzakereler Başlasın, Öcalan'a Özgürlük" talebiyle Aksaray Metrosu önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamaya izin vermeyen polis ekipleri, oturma eylemine ve HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamalarına izin verdi. Daha sonra slogan atmaya başlayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara kaçtı.Açıklamaya izin vermeyen polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ekipleri de metro girişini kapattı.

HDP Grup Baskanvekili Pervin Buldan, basın açıklaması yapılamadığı için korsan gösteriye katılanlarla oturma eyleminde bulundu. Buldan, "Türkiye'de yeniden barış, demokrasi ve diyalog müzakereleri başlamalı. Abdullah Öcalan tecritten kurtulmalıdır" dedi.

POLİSİN MÜDAHALESİNİ GETİREN SLOGANLAR

Polisin güvenlik önlemini alarak bekleyişi esnasında HDP'li Pervin Buldan ricacı bir şekilde, "Güvenlik güçleri de biraz geriye çekilirse iyi olacak yani" dedi. Ardından, korsan gösteride bulunanların "Biji Apo, Biji Selo" diye slogan atmaya başlamaları polisleri harekete geçirdi ve biber gazıyla sert müdahale geldi. Sloganı kesen göstericiler ara sokaklara kaçtı.