Kulp İlçe Müftülüğüne bağlı Karaağaç Mahallesindeki yatılı Kur'an kursu binasında çıkan yangında hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumunca yapılan kimlik belirleme çalışmasının ardından Dicle Üniversitesi Camisi'ne getirildi.


CENAZE NAMAZINI MEHMET GÖRMEZKILDIRDI

Düzenlenen cenaze törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından hayatını kaybeden her bir öğrenci için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırıldı.

Görmez, okunan duaların ardından yaptığı konuşmada, mahsun ve kederli olduklarını, bugün sadece Allah'ı razı kılacak şeyler söyleyeceklerini belirtti.

GÖRMEZ: ELİ KALEM TUTACAK GENÇLER DAĞA GİTTİ

Bu şehirde sadece barış ve kardeşlik, sadece güzel kokular ve çiçekler olsun, kan ve barut kokusu olmasın. Tek tesellimiz gençlerin ilim yolunda hükmen şehit olmaları. Aslında ilim yolunda şehit olan gençlerimiz bize aynı zamanda bu mesajı veriyor"

Maalesef eli kalem tutacak bazı gençler dağlara gittiler, kardeşlerini katlettiler ve kendi hayatlarını ve ahiretlerini de berbat ettiler. Ama bu çocuklarımız elim bir kazada bugünün hiçbir kötülüğüne bulaşmadan, Kur'an kursunda Kur'an okuyarak hayatlarını ilim yolunda sarf etmeyi düşünüyorlardı"

 Bu güzel ve mübarek şehrin kalbine hiç kimse kurşun sıkmaya kalkışmasın. Bu şehir sahabe ve peygamberler şehridir

HDP'LİLER ORTADA YOK

PKK'lı teröristlerin cenazeleri üzerinden siyasi mesajlar vermek cenaze törenlerini hiçbir zaman kaçırmayan Osman Baydemir gibi Leyla Zana gibi isimler Kur'an kursundaki yangında ölen 6 çocuğun cenazelerinde yer almadı.