HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve ekibi dün sabah saatlerinde bir grup kadınla birlikte güvenlik güçlerinin çembere aldığı bir binaya girmek istedi.

Güvenlik güçleri Sarıyıldız'ın mahalleye girmesine izin vermedi. Bazı kadınların üzerinde iki etek olduğu tespit edildi. 

Sarıyıldız'ın kadınlarla birlikte apartmana girmek istemesinin altında örgüt militanlarını etek, elbise gibi kıyafetler giydirerek binadan kaçırma niyetinin olduğu öne sürüldü. Girişimi başarısız olan Faysal Sarıyıldız ve ekibi, polis tarafından binanın çevresinden uzaklaştırıldı.

Örgüt bombacısı içerde kıstırıldı

Cizre'de kıskaca alınan 30 kişi arasında, Cizre'nin tamamına bomba döşeyen Mamo (Amca) kod adlı militan başta olmak üzere, sözde KCK Cizre sorumlusu Mehmet Tunç, Azadiya Welat Yazı işleri Müdürü Rohat Aktaş, Cizre'de para toplayan ve saklayan örgütün kasası olarak bilinen bir militan ve dağ kadrosu militanları yer alıyor.

Özel harekât polisleriyle çatışmaları sürdüren militanlardan 6'sının yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kıstırılan bu grup içerisinde örgüt tarafından sokağa çıkma yasağından önce rehin alınan kaymakam koruması olan polis memuru A.K. ile başka bir güvenlik görevlisinin olduğu bilgisi var. Cizre'de Sırp asıllı bir keskin nişancı da yakalandı.

Kaynak : Yeni Şafak