Van’da Edremit Belediyesi’ne ait kepçeyle Hacıbekir Mahallesi'nde ‘hendek’ kazan terör örgütü yandaşları, polise saldırdı.

ELİNDE PATLADI

Polise el yapımı patlayıcı atmaya çalışan saldırganlardan 2'si çıkan çatışmada bombanın ellerinde infilak etmesi sonucu yaralandı.



HDP'Lİ BELEDİYENİN KEPÇESİ İLE HENDEK KAZISI

Örgüt yandaşlarının HDP'li Edremit Belediyesi’ne ait bir kepçeyle yolda hendek kazması dikkatlerden kaçmazken, kazı yapıldığını gören polis ekipleri ise olaya müdahale etti. Bu esnada, çevrede toplanan kalabalık güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.





POLİSE ATEŞ AÇTILAR 

Polis, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Kalabalık ara sokaklara dağılırken, terör örgütü yandaşları bu kez de uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı.Açılan ateşe polis anında karşılık verdi ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı atmaya çalışan saldırganlardan 2'si bombanın ellerinde patlaması sonucu yaralandı. 

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayların son bulmasıyla hendek kazılmasında kullanılan kepçeyle ilgili işlem yapan polis, iş makinesi operatörü ile 2 yaralının da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Yaralıların, hastanedeki tedavilerinin ardından emniyete götürüleceği bildirildi.