İslam dininin en önemli ibadetlerinden biri sayılan kurban ibadetinin yapıldığı Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bazı kendini bilmezler, hayvanların kurban edilmesine tepki göstermeye başladı.

Bunlardan biri olan Vegan Özgürlük Hareketi (VÖH) adlı grup, hayvanların kurban edilmesine karşı çıkarak önceki gün İstanbul’da tepki yürüyüşü düzenledi. 

Vegan, kurbanın İslamiyet’i reddetmek için yeterli olduğunu savunurken,  grubun öncülerinden HDPZonguldak Milletvekili Adayı Metin Kılıç, bayramın hayvan kesilerek kutlanamayacağını ileri sürdü.

KURBAN’A HAYIR DEDİLER

Kendilerini, “canlılara özgürlüğü savunan, her türe karşı sömürü, tecavüz ve işkencenin karşısında örgütlenen bir aktivizm topluluğudur” şeklinde tanımlayan Vegan Özgürlük Hareketi, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala harekete geçti. ‘Etsiz bir dünya’ hedefleyen Vegan Özgürlük Hareketi, “Bayrama Evet, Kurban’a Hayır” sloganı ile bir protesto yürüyüşü yaptı. 

KURBAN BAYRAMI VAHŞETMİŞ! 

Vegan Özgürlük Hareketi’nin Facebook adresinden, kurbanın İslamiyet’i reddetmek için yeterli bir sebep olduğu yazılarak, “Bir canlıyı öldürmek ibadet değildir, olamaz, olmamalıdır. Her Kurban Bayramı katliamdır, vahşettir” şeklinde paylaşımda bulundu.

Söz konusu hareketin öncülerinden ve eylemin düzenleyicilerinden HDP Zonguldak Milletvekili Adayı Metin Kılıç yaptığı açıklamada,“Kurbansız bir bayram kahvaltısı mümkün” ifadelerini kullandı. Bayramın kan akıtılarak kutlanamayacağını savunan Kılıç, “Hayvanlara zulmetmeyin. Hayvanları öldürmekten vazgeçin” şeklinde yorum yaptı.