Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin, 'çocuk gelinlere' dikkat çekmek için billbordlara astırdığı öğrenilen afiş tepki topluyor. Belediyeye ait Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün logosunun da yer aldığı "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla yayınlanan afişte, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimiz'e hakaret eden skandal karikatürün yer aldığı fotoğraf yayınlandı. Sosyal medyada provokasyon olarak yorumlanan karikatür için belediye ve HDP henüz bir açıklama yapmadı. ​

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır'ın sokaklarında "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla asılan ve küçük yaşta evliliği protesto eden bilbordlardaki skandal karikatür tepki topladı. Afişte yer alan karikatür, Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilmiş ve İslam dünyasında büyük infiale neden olmuştu. Karikatürde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık ve hakaret edilirken, Hz. Aişe üzerinden çirkin bir algı oluşturulmuştu.

Danimarkalı karikatürist tarafından çizilen orijinal hali:

Bu da HDP'li Belediye'nin astığı iddia edilen skandal afiş:

''TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI''

Afişi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde asan HDP'li Belediyeye vatandaşlardan tepki yağdı. Skandal karikatürün yer aldığı bilbordun, halkın tepkisi üzerine kaldırıldığı öne sürüldü.

Charlie Hebdo'dan sonra Diyarbakır'da "Peygambere Saygı" mitingi düzenlenmişti
Sosyal medyada çok konuşulan karikatürün, Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısının ardından Peygambere Saygı mitinglerinin en büyüğünü düzenleyen Diyarbakır'da asılmış olması da dikkat çekti.