Endonezya bir kez daha kayıp uçak şoku yaşıyor! Endonezya'dan Singapur'a giden ve 17'si çocuk 162 yolcunun bulunduğu uçak havada kayboldu. Uçağın, Java Denizi'ne düştüğü tahmin ediliyor.
 
Endonezya'nın Surabaya kentinden havalanan uçakla, "Cava Denizi" üzerinde irtibat kesildi. Endonezya, uçağı arama çalışmalarının bu noktada yoğunlaştırıldığını açıkladı.
Kuleyle iletişimin kesilmesinden kısa bir süre önce, pilotun, rota değişikliği talebinde bulunduğu belirtiliyor.
 
Şimşek ve fırtınalı hava nedeniyle pilotun daha yüksekten uçmak istediği gelen bilgiler arasında.
 
Uçakta, 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyor. Yolcular arasında biri bebek 17 çocuk var.
 
Uçakta 149 Endonezyalı, 3 Koreli, 1 Singapurlu, 1 İngiliz ve 1 Malezyalı yolcu olduğu duyuruldu.
 
Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia, uçaktan henüz hiçbir sinyal alınamadığını ve uçağın konumunun belirlenemediğini bildirdi.
endonezya.jpg
ARAMA ÇALIŞMASI DURDURULDU

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı havanın kararması sebebiyle arama çalışmalarının bugün için durdurulduğunu açıkladı.
 
Açıklamada, "yerel saatle 5:30'da havanın kararması sebebiyle durduk. Aynı zamanda hava koşulları da elverişli değil ve hava giderek bulutlanıyor. Yarın sabah 7'de ya da daha erken arama çalışmalarına yeniden başlayacağız" denildi.

'JAVA DENİZİ'NE DÜŞTÜĞÜNÜ TAHMİN EDİYORUZ'

Olaya ilişkin Endonezya Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.
 
Açıklamada, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiği, arama çalışmalarının Singapur, Avustralya ve Malezya ile ortak yürütüldüğü bildirild
HAVADA MALEZYA LANETİ: 1 YILDA 3 FACİA

2014 yılı Malezya için havacılıkta kara bir yıl olarak tarihe geçecek. Çünkü Malezya’daki hava yolu şirketleri arka arkaya facialar yaşadı.

Malezya Havayolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan yolcu uçağı, 8 Mart 2014’de 239 yolcusuyla kayboldu. Kayıp uçaktan o tarihten beri haber alınamazken enkazına bile hala tam olarak ulaşılamadı. Uçak şimdiden dünya havacılık tarihinin en gizemli kayboluş hikayelerinden biri oldu.
Geçtiğimiz aylarda da yine Malezya Havayolları’na ait bir yolcu uçağı 295 kişi ile Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giderken Rusya-Ukrayna sınırında gizemli bir şekilde bir füzenin isabet etmesi sonucu vurularak düşürülmüştü. 

Dün sabah da AirAsia uçağının kaybolmasıyla birlikte 2014 yılı bitmeden Malezya şirketlerine ait 3 uçaktan facia haberi gelmiş oldu. 1993’de kurulan AirAsia’nın şimdiye dek hiç kazası bulunmuyordu. Ucuz havayolu kategorisindeki şirket dünyanın en karlı havacılık yatırımlarından biri olarak gösteriliyor
malezya-ucak4.jpg