Alınan bilgiye göre, İpekyolu ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki hasta çocuğun hastaneye götürülmesi için 112 Acil Komuta Merkezine dün akşam saatlerinde ihbarda bulunuldu. Vakit kaybetmeden ihbar yapılan bölgeye giden 112 ekiplerinin içerisinde bulunduğu ambulans, Bostaniçi Polis Merkezi civarında eylem yapan bir grup terör örgütü yandaşı, taşlı ve molotofkokteyli attı.

ASILSIZ İHBARLA ÇAĞIRIP YAĞMALADILAR

Silvan'da ise terör örgütü PKK yandaşları, asılsız ihbarda ile çağırdıkları adrese giden ambulanstaki malzemeleri yağmaladı. Terör örgütü yandaşları, 3 gün önce 06.30 sıralarında 112 İl Ambulans Servisine yüksekten düşme vakası olduğu yönünde ihbarda bulunarak ambulans talep etti. 112 İl Ambulans Servisi belirtilen adres doğrultusunda bir ambulansı Dicle Caddesi Konak Mahallesi'ndeki 2 No'lu Sağlık Ocağı önüne yönlendirdi. Burada ambulansı durduran örgüt yandaşları silah zoruyla sağlık görevlilerini ambulanstan indirdi. Görevlileri olay yerinden uzaklaştıran örgüt yandaşları el koydukları ambulanstaki sedye, sırt tahtası, acil yardım sırt çantası gibi sağlık malzemelerini alarak bölgeden uzaklaştı.

TAŞLAR İSABET ETMEDİ, HASAR OLUŞTU

Van'da atılan molotofkokteyllerinin şans eseri isabet etmediği ambulansta taşlar nedeniyle küçük çaplı hasar oluştu. Sağlık ekibi, yaşanan olaylar nedeniyle hastayı alamadan bölgeden ayrıldı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehpare Altay, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, maddi hasarla atlatılan saldırıyı kınadı. 

"SİZİN YAKININIZA DA YARDIM EDİYOR OLABİLİR"

Saldırı nedeniyle hastaya ulaşılamadığını ve bilinci kapalı 7 yaşındaki çocuğun, ailesi tarafından hastaneye götürülmek zorunda bırakıldığını bildiren Altay, "Dünyanın gördüğü en büyük savaşlarda bile sağlık sunumu yapılan bina ve araçlara saldırılmamıştır. Çünkü bu bina ve araçlar din, dil, ırk gözetmeksizin hizmet vermektedir. Unutmayalım ki saldırılan her ambulans sizin bir yakınınıza yardım etmeye gidiyor da olabilir, içinde sizin sevdiğiniz birisi de olabilir. Bu saldırıyı, İl Sağlık Müdürlüğü olarak kınıyor ve o gece nöbetçi olan, bizzat bu şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.