Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kocaeli, Sakarya, Samsun, Erzincan, Artvin ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 
Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR ERİMESİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Kuvvetli esmesi beklenen güneyli rüzgarlar nedeniyle Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da muhtemel çığ tehlikesi ile kar erimeleri sonucu meydana gelebilecek olumsuzluklara (heyelan, çığ, ulaşımda aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR İLE SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Marmara bölgesi başta olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ ŞÖYLE:

EDİRNE 17
İSTANBUL 15
KIRKLARELİ 17
KOCAELİ 18

A.KARAHİSAR 10
İZMİR 19
MANİSA 18
MUĞLA 13

ADANA 15
ANTALYA 18
HATAY 13
ISPARTA 11

ANKARA 9
ÇANKIRI 8
ESKİŞEHİR 11
KONYA 9

BOLU 13
DÜZCE 19
KASTAMONU 8
ZONGULDAK 16

AMASYA 12
ÇORUM 8
SAMSUN 17
TRABZON 16

ERZURUM 1
KARS -1
MALATYA 6
VAN 3

DİYARBAKIR 8
GAZİANTEP 7
MARDİN 7
ŞANLIURFA 10