PKK infazının ayrıntıları ise kan dondurdu.

Türkmen'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından tekbirler getirilerek cenaze aracına kondu. Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan Türkmen'in yakınları, cenazeyi Yüreğir Belediyesine ait cenaze aracıyla, defnedilmek üzere Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Kuşgöl köyüne götürdü. 

HAMİLE EŞİ VE 3 ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Türkmen'in arkadaşı Adnan Kaplan saldırı anıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şehit arkadaşımız, camide akşam ezanını okuyup namazını kıldıktan sonra evine gidiyor. Akşam ailesiyle yemek yerken siyah giyimli maskeli 3 PKK yandaşı evin arkasından dolanıp açık kapıdan avluya giriyorlar."

"3 KURŞUNLA ŞEHİT EDİLMİŞ"

Yüzleri maskeli 3 kişi çocukları ve eşiyle akşam yemeği yediği sırada içeri girerek Ethem'e ateş edip öldürüyorlar. Kafasına ve göğsüne isabet eden 3 kurşunla şehit olmuş. 9 yaşındaki oğlu Emircan eline taş alarak saldırganları bir süre kovalamış. Şehit olurken Kelime-i Şehadet getirmiş. Eşi bunu duyunca soğuk kanlılıkla tekbir getirerek benim kocam şehit oldu demiş."

"10 GÜN SONRA TAŞINACAKTI"

"Kendi halinde kimseye zararı olmayan biriydi. Sürekli camiye giderdi. Camide müezzinlik ve imamlık yapardı. Bir buçuk yıldır İslama uygun bir hayat yaşıyordu. Bunu hazmedemeyen barbar insanlar, PKK'lı insanlar ailesi çevresi yok diye  Ethem'i tehdit etti. Ailesine zarar gelmemesi için 10 gün sonra taşınacaktı."

"SAKALINI KES TEDİDİ"

Diğer arkadaşı Yakup Kaplan da Türkmen'in sakalını kestirmesi için terör örgütü mensuplarınca tehdit edildiğini aktararak, "Bunun üzerine sakalını biraz kısalttı. Ama kimseden korkusu yoktu çünkü IŞİD ile bağlantısı yoktu. Kendisi şehit oldu" şeklinde konuştu.