İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada "İsrail ordusunun Baş  Hahamı önderliğinde toplanan özel komite, Givati Tugayı'na bağlı piyade subayı  Teğmen Hadar Goldin'in Gazze şeridindeki savaşta cuma günü öldüğünü duyurdu"  denildi.
Açıklamada, "Kararın öncesinde tüm tıbbi hususlar, inançsal ve bununla  alakalı konular dikkate alınmıştır. Öldürülen askerin ailesi, İsrail ordusu  personel direktörü Tümgeneral Orna Barbivai, askeri Baş Haham ve Tuğgeneral Rafi  Peretz tarafından bilgilendirildi" ifadeleri yer verildi. 

askeer1.jpg
 
Açıklamada ayrıca "Ordu aileyi kederli döneminde desteklemeye devam  edecek" denildi. Cuma günü Hamas, İsrail ordusunda görevli bir subayı esir aldığını  açıklamıştı.

İSRAİLLİ YAZARDAN KAN DONDURAN YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İsrailli gazeteciden kan donduran yazı: Kadın, çocuk demeden...
 
HAMAS: ATEŞKESİN İHLALİ İÇİN KULLANDILAR
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ise İsrail'in kaçırıldığını iddia ettiği askere ilişkin bilgileri olmadığını duyurdu. İsrail'in bu iddiayı ateşkesin ihlali için kullandığını belirtti.
 
İzzeddin Kassam Tugayları, askerin kaybolduğu bölgedeki grup ile iletişimlerinin kesildiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
“Kassam Tugayları'na bağlı gruptakiler bombardıman sırasında hayatını kaybetmiş olmalı. Çatışma sırasında İsrail askerinin esir alındığını varsayarsak, o da bombardıman sırasında ölmüş olmalı.”
 
"30 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"
 
Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şucaiyye Mahallesi'nde kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz'dan sonra tek operasyonla 30 İsrail askerinin öldürüldüğü duyuruldu.
 
İsrail askerlerinin, ön saflarda yürütülen mücadeleden dönen savaşçılar tarafından öldürüldüğü kaydedilen açıklamada ayrıca, Han Yunus'ta birkaç gün önce düzenlenen operasyonda, İsrail ordusuna ait 4 zırhlı aracın tahrip edildiği olayda, bir İsrail askerinin öldüğü çok sayıda askerinin de yaralandığı ifade edildi.
 
ÖLÜ SAYISI 2 BİNE YAKLAŞIYOR
 
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah kentine düzenlediği saldırıda  5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin yaralandığını belirtti. Kudra, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci  Kampı'ndaki bir eve düzenlediği saldırıda ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20  kişinin yaralandığını söyledi. Enkaz altında kalanları arama çalışmalarının devam ettiğini dile  getiren Kudra, ölü sayısının artabileceğini vurguladı. Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği  saldırılarda 398'i çocuk, 207'si kadın, 74'ü yaşlı bin 720 kişinin hayatını  kaybettiğini, 2 bin 744'ü çocuk, bin 750'si kadın, 343'ü yaşlı 9 bin 125 kişinin  yaralandığı ifade etti