Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptıkları terör ve yıldırma eylemlerinin kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilediği belirtildi. Bu eylemler nedeniyle vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldıkları vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."
2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, bazı alanlarda "Özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Çukurca ilçe sınırlarında bulunan Geçimli Köyü, Dikenli Mahallesi, Akkaya Köyü, Düztaş Tepe, Düzçukur Tepe, Keliton Tepe, 1982 Rk. T. arasında kalan bölge, Akkaya Güneyi, Mollahüseyin T. Uzanımı, Çimenli Mah. Kuzeyi, Gündeş Mah. Kuzeyi, Kuşsivrisi T., Düztaş T. arasında kalan bölge), Merkez İlçe sınırlarında bulunan Kapıdere Tepe Uzanımı, Geçimli, Benarik Mah., Düz T., Davuş T., Abdurrezzak Dağı, Şamora, Karlı Sırtı, Kova T., Uryetun T. arasında kalan bölge) 09 Mayıs 2016, saat 00:30:01’den 18 Mayıs 2016, saat 23:59:59’a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır."