Hakkari-Çukurca karayolunun 12'nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi Mevkii ile Ağaçdibi Köyü arasındaki bölgede mayın arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçleri yaklaştığı sırada PKK'lı teröristler tarafından yola önceden döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, karayolunda 2 metre derinliğinde çukur oluştu. 

Jandarma ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında mayın arama tarama faaliyetleri yaparken yola önceden döşenen iki mayın düzeneği PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatıldı. Meydana gelen iki patlamada  ölen ve yaralanan olmadı. Sabah saat 08.00'da meydana gelen iki patlamadan sonra güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi alıp operasyon başlatıldı. 

Patlama ardından bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunduğu gözönüne alınarak Hakkari-Çukurca karayolunda hiç bir aracın giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Patlamanın meydana geldiği bölgede jandarma bomba imha uzmanları patlayıcı düzeneklerini etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken, Hakkari Dağ ve Kamando Tugayı'ndan havalanan Kobra tipi helikopterlerle bölgede sürekli keşif uçuşu yapıldı.