Diyarbakır'daki semt pazarında astsubay Necdet Aydoğdu'nun şehit edilmesine ilişkin şüphelilerden biri yakalandı. Şahsın, saldırıda kullanılan silahın ruhsat sahibi olduğu belirtiliyor.
Diyarbakır'da geçen 29 Ekim'de eşiyle birlikte semt pazarında alışveriş yaparken şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cinayet şüphelisi 30 yaşındaki Y.E.T., Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yakalanıp gözaltına alındı. Zanlının saldırıda kullanılan silahın ruhsat sahibi olduğu öğrenildi. Polis, 'yardım ve yataklık' suçlamasıyla türkü bar işletmecisi 50 yaşındaki C.A.'yı da gözaltına alırken, saldırıda kullanıldığı sanılan tabancanın da ele geçirildiği belirtildi.


Olay, geçen 29 Ekim'de saat 16.50 sıralarında Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki semt pazarında meydana geldi. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu'na meyve almak istediği sırada yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Astsubay Aydoğdu, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Polis ve jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Şehit Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun her yerde aranan cinayet şüphelilerinden Y.E.T., bugün akşam saatlerinde saklandığı Terzialiler Mahallesi'ndeki bir türkü barda yakalandı. Ayrıca Y.E.T.'nin saklanmasına yardım ettiği ileri sürülen işyerinin işletmecisi C.A. da gözaltına alındı

AKREP ARAÇLI VE ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ OPERASYON

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekiplerinin 'Akrep' adı verilen hafif zırhlı araçlarla düzenlediği operasyona 70'e yakın polis memurunun katıldığı kaydedildi. Astsubay Aydoğdu'nun şehit edilmesi sırasında kullanıldığı sanılan tabancının da ele geçirildiği belirtildi Ayrıca işyerindeki çelik kasa ile bilgisayara el konulduğu ifade edildi. Gözaltına alınan iki kişi ile ele geçirilen malzemeler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİLAHI KİMİN KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKACAK
 
Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine, ihbar üzerine operasyon  düzenlendiğini belirterek, "Bir  kişiyi aldık ama bu kişinin gerçekten silahı  kullanıp kullanmadığını Adana emniyeti takip ediyor" dedi. Kendilerinin ihbar üzerine kişiyi aldırdıklarını, şimdi bu kişinin  Adana emniyetine gönderildiğini bildiren Çiçek, "Silahı o kullanmış mı  kullanmamış mı, kesin bir şey söylememiz doğru değil. Zaten adli tahkikat  yürütülecek. Doğrusu neyse ortaya çıkar" diye konuştu.