İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Gençosman Yıldız (24), 7 ay önce ders çıkışı Sultanahmet’te dolaşmaya başladı. Yıldız, gece yarısına doğru kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan, Yıldız’ı başına vurup bayılttı. Ardından da cüzdanıyla telefonunu alıp kaçtı. Gözlerini açtığında kendisini bir bankın üzerinde bulan üniversiteli, kim olduğunu ne iş yaptığın hatırlamadı. Polis Yıldız’ın kimliğini tespit edemedi. Sadece darp edilerek soyulduğu belirlendi. Yıldız, başından aldığı yara ve hafıza kaybı nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. Yıldız’ın hafızası yerine gelmedi. Gençosman Yıldız’ın Türkçe’nin yanı sıraİngilizce ve Almanca konuşabildiği fark edildi.


PARMAK İZİ ÇÖZDÜ



Kimsesizler Derneği, Yıldız’a sahip çıktı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, derneğe yaptığı ziyarette Yıldız ile tanıştı ve gencin kimliğinin araştırılması talimatı verdi. Yıldız’dan alınan parmak izi, 2 yıl önce Antalya’da ehliyet almak için verdiği parmak iziyle tuttu. Parmak izinden, gencin ad, soyad ve öğrenim bilgilerine ulaşıldı. Yıldız’ınBursa’da yaşayan ailesinin haber alamadıkları oğulları için 7 ay önce kayıp müracaatında bulundukları ve öldüğünü düşündükleri ortaya çıktı. Polis, Bursa’daki aileyi İstanbul’a getirdi. Oğullarına kavuşan aile sevinç gözyaşları döktü. Ama Yıldız ailesini tanımadı. Yıldız’ın geçmişini hatırlaması için başlatılan tedavi devam ediyor.


YAŞADIĞI FİLM OLMUŞTU


‘Geçmişi Olmayan Adam’, yönetmenliğini Doug Liman’ın yaptığı başrolünde Matt Damon’ın oynadığı film üçlemesiydi. Robert Ludlum’un, Jason Bourne ana karakteri etrafında dönen olayları anlattığı Kitap üçlemesinden yola çıkılarak yapılan filmde, bir İtalyan balıkçı teknesi, ölmek üzere bir adamı bularak kurtarır. Genç adam iyileştiğinde, ciddi bir hafıza kaybı geçirdiği fark edilir. Kim olduğunu ve o hale nasıl düştüğünü hatırlamaz. Kim olduğunu araştırırken, bazı özel yetenekleri olduğunu fark eder. Yakın dövüş ve yabancı dillere inanılmaz yatkınlığı vardır. Marie adlı güzel kadının da yardımıyla kendisini öldürmeye çalışan suikastçılardan kaçarak kimliğini bulmaya çalışır.