Güvenlik uzmanı Mete Yarar, uğradığı silahlı saldırı girişimi hakkında, "15 gündür ciddi şekilde tehdit alıyordum. Ben kendi korumamı kendim yaparım, bunun eğitimini aldım. Koruma talebinde de bulunmadım. Bu bir itibar suikastı. Beni çağırıp tuzak kurmaya çalışan örgüt bağlantısı ortaya çıkacak. Bunu bekliyordum. 'Darbe tiyatrodur' diyenlerin hamlesini bozacak şeyler yaptım. FETÖ'den bahsediyorum, beni itibarsızlaştırmak istiyorlar" dedi.

Güvenlik uzmanı Yarar Habertürk TV'de yaşadıklarını anlattı. Yarar'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
"Şu anda iyiyim. Bir yaralanma olayı gerçekleşmedi. 15 gündür her türlü saldırıya uğruyorum. Konuştukça, bu darbeye tiyatro diyenlerin oyunlarını bozdukça bana saldırı artmıştı.
Bugün oğlumun resmi alacağıyla ilgili oğlumu çağıracaklarına beni çağırdılar. Son günlerde aldığım tehditlerden dolayı gitmedim. Onlar yanıma geldi.
Ben ilk gittiğimde olayın öyle olmadığını anladım. Tuzağın içine çekildiğimi anladım. Hepsi senedi olan malzemeden bahsediyorum. Beni istediler masaya. Ben gittiğimde de masada farklılık olduğunu hissettim. Farklı bir mevzuya sokmaya çalıştılar. Bu tuzakları nasıl kurduklarını çok iyi biliyorum. Alacak verecek mevzusu gibi gösterip masada silah çekmeye çalıştılar. Benim onlara karşı bir saldırıda bulunmamı ve silah çekmemi düşünüyorlardı. Kapının önüne çıktığımda, hiç gereği yokken... 40 bin liralık alacak için. Silaha mermiyi sürdüler ama olmadı. Ben bekledim. Bunların hepsi kamera kayıtlarında var. İkinci mermiyi sürdü, göğsüme ateş etti ama mermi patlamadı. Sonra da ben silahımı çekip adamları kovaladım.
İşin içinde ne alacak, ne verecek mevzusu var. Beni bir yere çekerek bunu yapmaya çalıştılar. İlkinde çağırdıkları yere gitmedim. İkincisinde elimi silahıma atmadım. Ben ifade vermeden, bu gruplara yakın olanlar, FETÖ'ye yakın olanlar neredeyse konuşmadığın ifade tutanakları yayınlandı. Bütün güvenlik birimleri bu adamları arıyor. O silah patlasaydı, ben bugün burada sizinle konuşuyor olamayacaktım.
15 gündür ciddi şekilde tehdit alıyordum. Ben kendi korumamı kendim yaparım, bunun eğitimini aldım. Koruma talebinde de bulunmadım. Bu itibar suikastı. Beni çağırıp tuzak kurmaya çalışan örgüt bağlantısı ortaya çıkacak. Bunu bekliyordum. 'Darbe tiyatrodur' diyenlerin hamlesini bozacak şeyler yaptım. FETÖ'den bahsediyorum, beni itibarsızlaştırmak istiyorlar."