Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde KCK'nin gençlik örgütlenmesi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin izinli bir eri sırtından bıçakladıkları bildirildi. Açıklamada, erin Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesine konulan açıklamaya göre 28 Ekim Pazartesi Şırnak'ın Cizre ilçesinde çözüm sürecinin askıya alındığı tartışmalarının yapıldığı bir dönemde ilginç bir olay yaşandı.

BDP'ye örtülü suçlama

Açıklamada, isim verilmeden BDP'den "terör örgütüne müzahir parti", YDG-H'den de "bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması" diye bahsedilmesi dikkati çekti. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu ªırnak’ın Cizre İlçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan Er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre’de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, Er’i sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip Er, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır."