Fethullah Gülen’in bedduasında geçen “Gübreler Gibi Toprağın Bağrına Devrilsinler, Gübre Kılsın Hepsini” ifadelerinin Tevrat’ın birçok yerinde geçtiği ortaya çıktı. Bedduada yer alan “Gübreler Gibi Toprağın Bağrına Devirsin, Gübre Kılsın Hepsini” ifadesi Yahudilerin tahrif edilmiş kitabı Tevrat’ta geçiyor. Gülen, 15 Eylül’deki sohbetinde de “Kendilerini bir şey görenler, yapraklar gibi toprağa gübre olarak dökülecekler” demişti.

KAYNAĞI TEVRAT MI?

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tevrat’ın “Yeremya” kitabının Paralel’in içine düştüğü durumu anlatan bir kitap olduğuna dikkat çekerek “Babil Kralı Nabukadnezar’ın Süleyman Mabedi’ni yakıp yıktığı İsrailoğlulları’nı, Babil’e sürgüne gönderdiği dönemi anlatır. İsrailoğulları’nın içinde bulunduğu kasvetli dönem bu kitaba yansımıştır. Bu kitapta bedduadan geçilmez” dedi.

Gülen’in bedduasında dikkat çeken başka bir ayrıntı ise “Pakrudini” ifadesi oldu. Pek duyulmayan bu kimlik, dıştan Müslüman görünen, bir alttaki ikinci kimlikleri Kripto Ermenilik olan en alttaki gerçek kimlikleri de Yahudilik olan topluluk anlamına geliyor.