TÜRKİYE'NİN kırmızı bültenle Amerika’dan iadesini istemeye hazırlandığı Fethullah Gülen geçmişindeki 'karanlık noktaları' silmek için harekete geçti. Gülen, ABD’de FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ile ortak çalışarak oradaki Müslümanların takip edilmesini sağlamıştı. FBI da, 2012'de birlikte çalıştığı gurupları arasında Gülen Enstitüsü’nün adını vermişti. Koordineli çalışılan kurumlar listesinde Gülen Enstitüsü 2'nci sırada yer alıyordu. FBI enstitüyü 'Houston sosyal yardım programı' kamuflajı altında işbirliği yapılan kurumlar arasında gösterdi. 

BÜROKRATLARDAN YARDIM

Ancak kurumun resmi sitesindeki Gülen'le ortaklık açıklaması, 17-25 Aralık operasyonuyla derin örgütün deşifre olmasının ardından apar topar kaldırıldı. Gülen'in ajanlık faaliyetlerini gösteren tüm izleri tek tek silmeye başladığı ve bu konuda bazı ABD'li bürokratlardan yardım aldığı öğrenildi. Gülen'in ekip kurarak internette kendisini zora sokacak her bilgiyi yok ettirdiği belirlendi. Gülen'in kaldırttığı FBI sitesindeki açıklamada beraber çalışılan kurumlar şu ifadelerin ardından sıralanıyor: FBI Houston'da etnik ve kültürel gruplarla ortaklıkla gurur duyuyor. Görevli özel ajan yerel ve devlet düzeyinde çözülemeyen sorunları sizinle tartışmak istiyor. Herhangi bir etnik ya da kültürel grubun 'açık kapı' politikası vardır. Bunlar ile ortaklıklar kurmuş kuruluşlar şunlardır...

'Rumi Forum'da ortaklığa devam

Gülen’in onursal başkanı olduğu Washington merkezli 'Rumi Forum’da FBI ile ortaklığa devam ediliyor. Gülen’in başkanlığındaki Rumi Forum’da yer alan habere göre, 10 Aralık 2014 tarihinde FBI yetkilileri forum binasına gelerek kontra-terörizm ve radikalleşme konusunda seminer vermiş. (Akşam)