Dershane tartışmalarının başladığı günden bu yana mesajlarını video sohbetleriyle ileten Fethullah Gülen, yayınladığı son videosunda 'Sizin gibi Kur'an'a, imana, milli mefkuremize hizmete kendini adamış insanlar geri adım atmayı da bilmeli' mesajı verdi.

Fethullah Gülen, dershane tartışmalarında beşinci video sohbetini de herkul.org sitesinde yayınladı. Gülen sohbetinde enâniyet (bencillik-kibir), şehvet, haset, hırs ve inat gibi duyguların 'yaratılış hikmetlerini' anlattı.
Siteden, sohbetin 1 Aralık Pazar günü yapıldığı açıklandı. Bu açıdan verilen mesajların en dikkat çekeni 'inat' konusunda yapılan 'geri adım atmayı bilin' çağrısı oldu. Zira 2 aralık Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Hükümet dershane düzenlemesinin 2015'e bırakıldığını açıkladı.

İşte Gülen'in mesajından o kısım;
*Sizin gibi Kur'an'a, imana, milli mefkuremize ve gaye-i hayalimize hizmete kendini adamış insanlar, ileriye adım attıkları gibi yerinde yanlışlarından dönmeyi de bilmeli ve geriye adım atmada da diriğ etmemelidirler. O, ileriye doğru atılan adımların on katı adım sayılır. Efendimiz o idi, Raşit halifeler onlardı; bize demezler mi, "Siz kimin ümmetisiniz, kimi temsil ediyorsunuz, neyin arkasındasınız, Allah aşkına?!."