Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, "Gülen'in kardeşine günlük 1483 lira maaş veriliyordu. Biz buraya geldikten sonra işine son verdik ve baktık yurtdışına kaçmış" dedi.

Paralel yapının para trafiğinin merkezi olduğu iddia edilen Kaynak Holding'e kayyum atandı. Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, şirketin başına geçtiği 2 aylık süreçte, yaptıkları tespitleri ve para trafiğini Sabah gazetesine anlattı.

GÜLEN'İN KARDEŞİ VE YEĞENİNİN MAAŞI

İmran Okumuş'un verdiği bilgiler içinde en dikkat çekici olanı Cemaatin 'bankamatik' çalışanları. Bunlardan biri de Fethullah Gülen'in kardeşi. İşte anlattıkları;

-Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeni buradan maaş alıyordu. Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in günlük ücreti, ağustos ayında bin 483 liraya yükseltilmiş. Aylık brüt maaşı 77 bin 138 lira ediyor. Bu zat zaten işe gelmiyor, İzmir'de yaşıyor. Biz buraya geldikten sonra işine son verdik. Biz kimi işten çıkardıysak hepsi yurtdışına kaçtı. Gülen'in kardeşi de kaçtı. Kimseye ulaşamıyoruz.

Fethullah Gülen'in ailesi. Kardeşleri ve yeğenleri objektiflerin önüne böyle geçmişti.

CEMAATİN BANKAMATİK ÇALIŞANLARI

-72 bankamatik memuru tespit ettik. İşlerine son verdik. Asıl ilginç olan, Kaynak Holding'de bordrosu bulunan 300-350 kişilik halkla ilişkiler uzmanı kadrosunun bulunması. Bu insanlar işe gelmez. İl il, kapı kapı dolaşıp, himmet topluyorlar. Bu paralar örgüte gidiyor doğrudan.

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NA AYDA 100 BİN TL

-Buraya geldiğimde en fazla şaşırdığım şey, neden bu kadar çok şirket kurulduğuydu. Bir de ilgisiz yerlere yapılan abartılı bağışlar var. Örneğin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na her ay düzenli 100 bin lira ödeme yapılmış. Bağış adı altında. Ayda bin lira maaş verdiğiniz asgari ücretle çalışan personelinizden ayda 35-50 lira servis parası keseceksiniz. Diğer taraftan gazetecilere, hukukçular derneğine ciddi bağışlar yapacaksınız. Bunlar Müslümanlara yakışmayan davranışlar.