Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 Erdoğan, bir gazetecinin, "İsrail ile ilgili yapılacak anlaşmayla ilgili açıklamanız oldu. Büyükelçi gelmesi söz konusu mu" sorusu üzerine, "Daha görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler nihayete ersin, ondan sonra. Müzakereler bittikten sonra normalleşme, normalleşme de büyükelçilerin atanmasıyla başlar" diye konuştu.

 Erdoğan, "Cemevlerini statüsüyle ilgili düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Basına yansıyan haberler, 4 tane reform planladığınız şeklindeydi" sorusuna da, "Ben öyle bir şey planlamadım. Cemevlerine mani bir hal var mı? Herkes cemevini kuruyor mu, kuruyor" yanıtını verdi.

-Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin hukuki süreç

 Başbakan Erdoğan, başka bir gazetecinin, "Yabancı basına verdiğiniz röportajınızda Fethullah Gülen ile ilgili ifadeniz var. Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili hukuki süreç başlayacak mı" şeklindeki soruya da "Başlayacak" yanıtını verdi.

Erdoğan, PBS kanalından televizyoncusu Charlie Rose'a daha önce verdiği röportajda Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ilk kez net konuşmuştu. Erdoğan "ABD Fethullah Gülen'i iade edecek midir?"sorusu üzerine "Ümit ediyorum. En azından sınır dışı etmeliler" demişti.