Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleri şöyle:
 
-İnternetin, herhangi bir şekilde bu tip  platformaların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Ancak oralardaki  ilgili sayfalarda suç işleniyorsa kapatılabilir, mevzuatımız şu anda bu şekilde.  Bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir
 
-Bazı mahkeme kararları, özel kişilerle ilgili,  siyasi ve ifade özgürlüğüyle ilgili olmayan, haklı gerekçelerden bahsedildi. Ben  inanıyorum ki bunlar zaten twitter merkezi tarafından anlayışla karşılanacaktır  ve bunların hepsiyle ilgili gerekli tedbirler alınıp bu tip yasaklar en kısa süre  içinde kalakacaktır.
 
-Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların  sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde.  Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip  büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük  iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor.
 
KISA SÜRE İÇİNDE PROBLEM BİTECEK
 
-Şunu da ifade etmek isterim. Ben 2012 yılında Slikon vadisini ziyaret ettim. Google, facebook, twitter gibi şirketlerle görüşmelerde bulundum. Yerinde incelemelerde bulundum. Twitter'ın genç sahipleri ve CEO'suyla bir araya gelmiştik. Temasa geçtik. Bu tatsız durumun bir an önce bitmesi için diyaloğun başlaması yönünde. Onlar da en üst seviyede karşılık verdi. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabi  ki Türkiye gibi gelişmiş, Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke, Türkiye gibi  Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Onun  için kısa süre içerisinde giderilecek
 
CUMHURBAŞKANI GÜL DE DİNLENDİ Mİ?
 
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün de dinlendiğini belirterek ''Şu anda Cumhurbaşkanı ile ilgili açıklama yapmıyorlar. Niye, 'şimdi zaten Başbakan ile uğraşıyorum diye. Ama vakti gelirse onu da açıklayacaklar'' demişti. Cumhurbaşkanı Gül'e bu konu da  soruldu. Gül, şu yanıtı verdi:
 
'İHTİMAL DIŞI' DİYEMEM
 
"Ortaya çıkan durum şunu gösteriyor ki, bazı devlet görevlileri devletin kendilerine verdiği yetkiyi aşıp kanunların ötesinde bazı dinlemeler yapmışlar. Bunların hepsi suç. Bunlar hukuk çerçevesi içinde delillendirilmeli, kanunlar çerçevesinde cezalandırılmalı. Benimle  ilgili de 'ihtimal dışı' diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları  tamamen engellemek mümkün değil. Ama şunu söylemek isterim ki bu konularla ilgili  herhangi bir kaygım veya herhangi bir korkum söz konusu değildir" dedi.
 
TÜRK ASKERLERİNE ÜLTİMATOM
 
(IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehdit)
 
Anavatan dışındaki tek toprağımız burasıdır, Türkiye toprağıdır. Anavatan nasıl korunuyorsa aynı şekilde korunur.