Şırnak’ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, keskin nişancı ateşiyle şehit olan 2 yıllık Özel Harekat Polisi Osman Belkaya için Şefaatli Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Çarşı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat ve Sorgun’da programı olmasına rağmen, şehit ailesine taziyeye geldi ve cenazeye katıldı.

Cenazeye Erdoğan ile birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, emniyet ve askeri personel, şehidin yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ŞEHİT DEDESİ: AĞLAMA YAVRUM

Şehidin dedesi Abdullah Onar da torununun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit polis Osman Belkaya’nın tabutunun başında saygı nöbetinde bulunan bir merasim polisinin saygı duruşundayken göz yaşı dökmesine dayanamayıp, akıttığı göz yaşını mendiliyle silen Abdullah Onar, "Ağlama yavrum, düşmanı sevindirme. Biz gururluyuz" dedi. Dedenin bu sözleri  alanda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.